FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Astronauti Discoverya popravljaju toplinski štit na vanjskoj strani broda

WASHINGTON/MOSKVA, 3. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Astronauti sameričkog svemirskog broda Discovery izašli su u srijedu u svemirskušetnju kako bi popravili kvar na trupu broda i na taj način osiguralisiguran povratak na Zemlju predviđen za 8. kolovoza.
WASHINGTON/MOSKVA, 3. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Astronauti s američkog svemirskog broda Discovery izašli su u srijedu u svemirsku šetnju kako bi popravili kvar na trupu broda i na taj način osigurali siguran povratak na Zemlju predviđen za 8. kolovoza.

Amerikanac Stephen Robertson i Japanac Sochi Noguchi pokušat će popraviti oštećeni keramički toplinski štit na vanjskoj strani svemirskog broda.

Svemirsku šetnju prate kontrolori u Houstonu i Ruski centar za svemirske letove u Moskvi, koji zajednički održavaju Međunarodnu svemirsku postaju (ISS).

Inženjeri NASA-e se pribojavaju da bi oštećenje na termalnim pločama moglo dovesti do prekomjernog zagrijavanja pri ulasku u atmosferu, tj. do tragedije koja je zadesila svemirski brod Columbia.

Discovery je prvi svemirski brod što su ga Amerikanci lansirali nakon katastrofe Columbije u veljači 2003. koja se raspala iznad Teksasa tijekom slijetanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙