FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NASA će u utorak ponovno pokušati lansirati Discovery

CAPE CARNEVAL, 21. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - NASA će u utorakpokušati lansirati space shuttle Discovery u prvu svemirsku misiju uzadnje dvije i pol godine, nakon što je otkrila najvjerojatniji uzrokproblema zbog kojega je odgođeno prošlotjedno lansiranje, izjavili suu srijedu dužnosnici svemirske agencije.
CAPE CARNEVAL, 21. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - NASA će u utorak pokušati lansirati space shuttle Discovery u prvu svemirsku misiju u zadnje dvije i pol godine, nakon što je otkrila najvjerojatniji uzrok problema zbog kojega je odgođeno prošlotjedno lansiranje, izjavili su u srijedu dužnosnici svemirske agencije.

"Našli smo najvjerojatniji razlog" za kvar senzora, kazao je jedan od voditelja projekta Bill Parsons na briefingu koji je uslijedio nakon sastanka vrhunskih menadžera američke svemirske agencije.

Kvar senzora onemogućio je NASA-u da lansira Discovery i sedam astronauta u prvu misiju nakon 2003., odnosno nakon katastrofe Columbije koja se prije dvije i pol godine raspala iznad Teksasa tijekom slijetanja. Tada je poginulo svih sedam članova posade, a za propast Columbije okrivljeno je oštećenje na oplati od pločica koja štiti raketu od topline prilikom slijetanja.

Ukoliko shuttl Discovery ne uspije biti lansiran do kraja srpnja misija će se odgoditi do rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙