FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ponuda Neve Kerum za preostale dionice splitskog Adriatica

ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Tvrtka Neva Kerum, koja je krajemlipnja ove godine postala vlasnikom 87,83 posto dionica splitsketvrtke Adriatic d.d., u čijem je sastavu i splitski hotel Marjan,objavila je danas ponudu za preuzimanje preostalih dionica Adriatica.
ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Tvrtka Neva Kerum, koja je krajem lipnja ove godine postala vlasnikom 87,83 posto dionica splitske tvrtke Adriatic d.d., u čijem je sastavu i splitski hotel Marjan, objavila je danas ponudu za preuzimanje preostalih dionica Adriatica.

Ponuda za preuzimanje je upućena svim dioničarima Adriatica, a objavljena je u današnjoj Slobodnoj Dalmaciji, s rokom važenja 30 dana od objave u dnevnom tisku i Narodnim novinama.

Za svaku otplaćenu dionicu tvrtka Neva Kerum se obvezuje, kako stoji u ponudi, platiti 573,52 kune.

To je nešto više nego dvostruko veći iznos od nominalne vrijednosti tih dionica.

I za svaku neotplaćenu dionicu nude isti iznos, ali umanjen za iznos obveze otplate tih dionica prema Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP).

S danom objave ponude za preuzimanje Neva Kerum raspolaže s 296.417 redovnih dionica Adriatica, što čini 87,83 posto njenog temeljnog kapitala.

Temeljni kapital Adriatica iznosi pak 67,496.000 kuna i podijeljen je na 337.480 redovnih dionica, svaka nominalne vrijednosti od 200 kuna.

U ponudi za preuzimanje stoji i da se tvrtka Neva Kerum obvezuje uložiti u Adriatic 190 milijuna kuna vlastitih sredstava u iduće dvije godine, kroz dokapitalizaciju Adriatica. Od toga iznosa u prvoj godini će uložiti 85,35 milijuna kuna, a u drugoj 104,64 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙