FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Orco uplatio 200 mln kn za dokapitalizaciju Sunčanog Hvara

ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Luksemburška Orco Property Groupuplatila je jučer 200 milijuna kuna za dokapitalizaciju SunčanogHvara, a sredstva su danas 'sjela' na račun Sunčanog Hvara, izjavio jedanas glasnogovornik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) VedranKukavica.
ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Luksemburška Orco Property Group uplatila je jučer 200 milijuna kuna za dokapitalizaciju Sunčanog Hvara, a sredstva su danas 'sjela' na račun Sunčanog Hvara, izjavio je danas glasnogovornik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Vedran Kukavica.

Sunčani Hvar je pak Trgovačkom sudu u Splitu podnio zahtjev za upis novih 2 milijuna dionica na ime Orca, a po izvršenom upisu i formalno će zaživjeti javno-privatno partnerstvo između HFP-a i Orca, koje je temeljeno na već potpisanom sporazumu između dioničara, kazao je Kukavica.

Dodao je da će nakon upisa dionica luksemburška tvrtka postati 46-postotni dioničar Sunčanog Hvara.

Orcovom je uplatom temeljni kapital Sunčanog Hvara povećan sa dosadašnjih 331,09 milijuna na 531,09 milijuna kuna, a kako ističe Kukavica, riječ je o najvećoj jednokratnoj dokapitalizaciji u gotovini do sada.

Dodaje i da se pregovori između HFP-a i Grada Hvara o otvorenim pitanjima nastavljaju te da će se dionički udio Grada Hvara u Sunčanom Hvaru odrediti po završetku pregovora.

Uplatom sredstava danas je na snagu stupio i dioničarski sporazum između države i Orca, a time ujedno počinje teći i osmodnevni rok u kojem Orco mora objaviti javnu ponudu za preuzimanje preostalih dionica Sunčanog Hvara, koja se očekuje idućeg tjedna.

Kako se doznaje, cijena koju bi Orco trebao ponuditi ostalim dioničarima hvarske tvrtke trebala bi biti 115 kuna po dionici, odnosno nešto više od trenutke cijene dionica Sunčanog Hvara koja je jučer na Zagrebačkoj burzi iznosila 112,50 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙