FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Našiccement" predstavio dopunjenu ponudu za "Tozu Markovića"

OSIJEK, 25. srpnja 2005. (Hina) - Tvrtka "Našicecement" dd, članicagrađevinskog koncerna "Nexe-grupa", danas je u Beogradu predstavilasve elemente investicijskog i socijalnog programa, kao dopunu javnojponudi za preuzimanje udjela u tvornici crijepa i keramičkih ploćica"Toza Marković" iz Kikinde, izvijestila je Uprava društva.
OSIJEK, 25. srpnja 2005. (Hina) - Tvrtka "Našicecement" dd, članica građevinskog koncerna "Nexe-grupa", danas je u Beogradu predstavila sve elemente investicijskog i socijalnog programa, kao dopunu javnoj ponudi za preuzimanje udjela u tvornici crijepa i keramičkih ploćica "Toza Marković" iz Kikinde, izvijestila je Uprava društva.

Srbijanska Komisija za vrijednosne papire odobrila je izmjenu javne ponude "Našicecementa", kojom tvrtka nastoji steći minimalno 25, a maksimalno 55 posto (ranije 49 posto) udjela kikindske tvornice crijepa i keramičkih pločica "Toza Marković". Garancijska sredstva za novih 6 posto udjela osigurana iz vlastitih izvora društva, navode iz Našicecementa.

Kao posebno važan dio izmijenjene ponude predstavljeni su investicijski i socijalni program. Iako njihovo predstavljanje nije obavezno ponuditelj se odlučio na dopunu ponude ovim programima zbog tvrdnje dijela malih dioničara kako ponuda ne daje jamstvo da će "Tozi Markoviću" ulaskom u "Nexe grupu" biti osiguran razvoj i poštivana prava radnika.

Investicijskim programom definirana je namjera ulaganja od 28 milijuna eura u razdoblju od 2006. do kraja 2009. godine i to u razvoj kazetnog pečenja i daljnjeg unapređenje proizvodnje specijalnog crijepa.

Socijalnim programom ponuditelj se obvezao da u iduće dvije godine, od dana realizacije ponude, neće biti otpuštanja zaposlenih po osnovi tehnološkog viška, a moguće je jedino sporazumno napuštanje radnog mjesta uz otpremninu.

Ponuditelj se također obvezao na puno poštivanje odredbi važećeg Kolektivnog ugovora, koje nisu u suprotnosti s pozitivnim propisima, i to u roku od godinu dana od realizacije ponude za preuzimanje dionica.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙