FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: nastup Kvarteta Purcell

ZAGREB, 25. srpnja 2005. (Hina) - Nakon Dubrovnika, u atriju Klovićevihdvora večeras je nastupio Kvartet Purcell iz Velike Britanije u skopuzagrebačkog baroknog festivala u organizaciji Koncertne direkcijeZagreb.
ZAGREB, 25. srpnja 2005. (Hina) - Nakon Dubrovnika, u atriju Klovićevih dvora večeras je nastupio Kvartet Purcell iz Velike Britanije u skopu zagrebačkog baroknog festivala u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb.

Uz Kvartet Purcell nastupili su dvoje plesača Ana Yapesi i Nick Nguyen.

Kvartet je osnovan je 1983. a glazbena kritika ih hvali zbog izvrsne tehnike izvođenja, profinjenosti te raznorodnog, zahtjevnog i ponekad neobičnog repertoara, navodi se u programskoj knjižici.

Svoje zapažene produkcije kvartet veže uz najpoznatije vokalne soliste današnjice poput Susan Gritton, Nancy Argenta, Katherine Boot, Emme Kirkby, naše Renate Pokupić i drugih.

Plesačica i koreografkinja Ana Yapes diplomirala je Konzervatorij u Madridu, a glazbenu analizu i harmoniju u Parizu te se specijalizirala na Kraljevskom konzervatoriju u Haagu.

Na programu večerašnjeg koncerta pod nazivom "Dvorski bal u Versaillesu" bila su djela J. B. Lullyja, Bocanove, Maraisa, Gervaisa, Purcella i drugih majstora klasične barokne glazbe.

Kvartet Purcell načinio je mnoštvo snimaka za BBC.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙