FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP objavio natječaj za 89 posto dionica Hotela Koločep

ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP)objavio je danas na svojim web stranicaa javni poziv za podnošenjeponuda za kupnju 88,86 posto dionica turističko-ugostiteljske tvrtkeHoteli Koločep, i to po početnoj cijeni od 10,51 milijun kuna, odnosno75 posto od nominalne vrijednosti tih dionica.
ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je danas na svojim web stranicaa javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 88,86 posto dionica turističko-ugostiteljske tvrtke Hoteli Koločep, i to po početnoj cijeni od 10,51 milijun kuna, odnosno 75 posto od nominalne vrijednosti tih dionica.

Dionice su iz portfelja HFP-a, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) i Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB), a rok za podnošenje ponuda istječe u 14 sati 19. rujna ove godine.

Tvrtka Hoteli Koločep, na otoku Koločep u blizini Dubrovnika, sastoji se od apartmanskog naselja s osam vila 'Vile Koločep', zatim vila 'Ruža', 'Oliva' i 'Lovor' te hotela Koločep, s ukupno 136 soba i 15 apartmana, a zapošljava 58 radnika.

Na kraju prošle godine, prema podacima iz HFP-ovog poziva, ukupna aktiva Hotela Koločep je iznosila 124 milijuna kuna, koliko su iznosile i ukupne obveze društva, od čega se oko 89 posto odnosi na dug prema DAB-u.

Kao poseban uvjet u natječaju se navodi da će DAB otpisati 90 posto ukupno utvrđenog duga na dan sklapanja ugovora o prodaji i prijenosu dionica s HFP-om, a preostalih 10 posto duga prema DAB-u ponuditelj bi trebao platiti u cijelosti, jednokratno prilikom sklapanja ugovora.

Kao dodatni se uvjet pak navodi da se od ponuditelja očekuje preuzimanje obveze izmirenja dospjelih obveza društva prema državnim vjerovnicima te izdavanje zamjenskih jamstava za obveze koje su pokrivene državnim jamstvima.

Također, od ponuditelja se očekuje i ispunjavanje uobičajenih uvjeta, poput preuzimanja obveze zadržavanja zaposlenika na rok od godinu dana od sklapanja ugovora te podnošenje programa ulaganja i poslovnog plana za narednih pet godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙