FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: zbog interesa investitora produžen rok za Jadroplov

ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP)objavio je danas na svojim web stranicama produženje roka zapodnošenje neobvezujućih ponuda za kupnju dionica Jadroplova, i to do16. kolovoza ove godine, umjesto 14. srpnja, kako je bilo objavljeno upozivu iz svibnja ove godine.
ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je danas na svojim web stranicama produženje roka za podnošenje neobvezujućih ponuda za kupnju dionica Jadroplova, i to do 16. kolovoza ove godine, umjesto 14. srpnja, kako je bilo objavljeno u pozivu iz svibnja ove godine.

Do odgađanja roka, saznaje se u HFP-u, došlo je zbog velikog interesa investitora, odnosno kako bi se svim potencijalnim ponuđačima omogućilo da provedu due dilligence u Jadroplovu.

Poziv se odnosi na prodaju 1.071.786 ili 65,49 dionica tog splitskog brodara iz portfelja HFP-a i Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB), i to po početnoj cijeni od 231,5 milijuna kuna.

Izuzev roka za podnošenje ponuda, uvjeti natječaja za Jadroplov ostaju isti. Tako se od ponuditelja očekuje da tehničke i upravne aktivnosti zadrže u Splitu, da zadrže 52 stalno zaposlena te postojeću hrvatsku posade na brodovima, odnosno 369 djelatnika na ugovor, i to na najmanje pet godina od dana sklapanja kupoprodajnog ugovora.

Među ostalim, od ponuditelja se očekuje i podmirenje obveza Jadroplova prema državnim vjerovnicima i zaposlenima, izdavanje zamjenskog jamstva za obveze koje su pokrivene državnim jamstvima, otvaranje novih radnih mjesta, zadržavanje ili povećanje veličine flote Jadroplova, te narudžba novih brodova od hrvatskih brodogradilišta.

Temeljem odluke Vlade, dionice Jadroplova će se prodavati u dvije faze. U prvoj se prikupljaju neobvezujuće, a u drugoj obvezujuće ponude, koje će moći dostaviti ponuditelji koji s neobvezujućom ponudom uđu u uži krug ("short listing").

Sutra su pak trebale biti otvorene ponude za kupnju 57,02 posto dionica iločke tekstilne tvrtke IT Iteks, no u HFP-u kažu kako do isteka roka nitko od potencijalnih ponuđača nije otkupio ponudbenu dokumentaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙