FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP Laser-radial: Tina Mihelić četvrta

ZAGREB/BUSAN, 22. srpnja 2005. (Hina) - Šesnaestogodišnja jedriličarkaTina Mihelić zauzela je četvrto mjesto na ISAF-ovom Svjetskomprvenstvu u konkurenciji 31 natjecateljice klase laser-radial ujužnokorejskom Busanu.
ZAGREB/BUSAN, 22. srpnja 2005. (Hina) - Šesnaestogodišnja jedriličarka Tina Mihelić zauzela je četvrto mjesto na ISAF-ovom Svjetskom prvenstvu u konkurenciji 31 natjecateljice klase laser-radial u južnokorejskom Busanu.

Jedriličarka Galeba iz Kostrene ipak nije mogla do medalje, skupila je 52 negativna boda, 15 više od brončane Britanke Young, dok se naslovom nakon 11 utrka okitila Amerikanka Paige Railey sa 17 negativnih bodova.

Tina Mihelić tek od ove godine jedri u novoj olimpijskoj klasi laser-radialu, a lani je bila svjetska i europska viceprvakinja u klasi laser 4.7.

U Busanu je u klasi laser nastupio Ivan Taritaš i nakon deset regata zauzeo dobro 13. mjesto sa 96 negativnih bodova. U ovoj klasi je nastupilo 36 jedriličara, a svjetskim prvakom je postao Britanac Gilles Scott sa 29 bodova.

U klasi 420 hrvatska posada Luka Jakovčev-Stipe Šimunov zauzela je posljednje, 32. mjesto jer dvije od 11 utrka nisu uspjeli završiti, a jednom su bili zadnji.

Na tradicionalnom ISAF prvenstvu nastupilo je 230 jedriličara iz 46 zemalja u ukupno sedam klasa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙