FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Giorno: uhićenje Karadžića je pitanje sati

RIM, 7. kolovoza 2005. (Hina) - Uhićenje bivšeg vođe bosanskih srba ihaškog optuženika Radovana Karadžića je pitanje sati, piše u nedjeljutalijanski list Giorno, tvrdeći kako on više nema ničiju potporu inema se više kod koga sakrivati.
RIM, 7. kolovoza 2005. (Hina) - Uhićenje bivšeg vođe bosanskih srba i haškog optuženika Radovana Karadžića je pitanje sati, piše u nedjelju talijanski list Giorno, tvrdeći kako on više nema ničiju potporu i nema se više kod koga sakrivati.

Talijanska glasila objavljivala su posljednjih dana tekstove o pripremama za uhićenje Radovana Karadžića, pa i poziv njegove supruge da se preda Haaškome sudu.

Ilustrirani prilog lista Repubblica tako je objavio da je predaja Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije ekonomski vrlo unosna za obitelji optuženika.

"Na Balkanu je i zločin isplativ", piše list, te dodaje kako "je dvadeset zločinaca koji su izašli pred Međunarodni sud to učinili i zato što su bili uvjereni zvukom novca. Nisu ih uhitile snage NATO-a, već su se predali poslije dugih pregovora temeljenih na ekonomskoj ponudi namijenjenoj njihovim obiteljima, kojima su plaćena i putovanja i boravak u nizozemskom gradu".

List piše kako je navodno generalu bosanskih Srba Ratku Mladiću, odgovornom za pokolj u Srebrenici koji je još je u bijegu, ponuđeno pet milijuna eura.

"To je iznos iz tjeralice koji su voljne dati Sjedinjene Države za njegovo uhićenje kao i za uhićenje srpskog čelnika Radovana Karadžića", piše list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙