FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković s talijanskim veleposlanikom

ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik saborskog Odbora zavanjsku politiku Gordan Jandroković primio je u prvi službeni posjettalijanskog veleposlanika u Hrvatskoj Alessandra Grafinia, priopćio jeHrvatski sabor.
ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Gordan Jandroković primio je u prvi službeni posjet talijanskog veleposlanika u Hrvatskoj Alessandra Grafinia, priopćio je Hrvatski sabor.

Grafini je rekao da Italija snažno podupire Hrvatsku u nastojanjima za skori početak pregovora s Europskom unijom i pomaže da se i posljednja prepreka na tom putu prevlada.

Rekao je da su gospodarski odnosi dvije zemlje vrlo dobri. Italija je prvi ekonomski partner Republike Hrvatske, treća strana zemlja u investicijama u Hrvatskoj, a druga po broju stranih turista u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

Gordan Jandroković zahvalio je na potpori koju Italija pruža Hrvatskoj u njezinom približavanju EU, istaknuvši da Hrvatska i njeni građani gaje prijateljske osjećaje prema susjednoj Italiji.

Dvojica dužnosnika razgovarala su i o pristupu stranih državljana tržištu nekretnina u Hrvatskoj u kontekstu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, stoji u priopćenju Hrvatskog sabora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙