FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

3. Međunarodno natjecanje tenora u Trogiru od 1. do 6. kolovoza

TROGIR,26. srpnja 2005.(Hina) - U Trogiru će se od 1. do 6. kolovozaodržati 3. Međunarodno natjecanje tenora, jedinstvena kulturnamanifestacija za koju su u protekle dvije godine veliko zanimanjepokazale i struka i javnost, najavljeno je na današnjoj konferencijiza novinare u trogirskoj gradskoj loži.
TROGIR,26. srpnja 2005.(Hina) - U Trogiru će se od 1. do 6. kolovoza održati 3. Međunarodno natjecanje tenora, jedinstvena kulturna manifestacija za koju su u protekle dvije godine veliko zanimanje pokazale i struka i javnost, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u trogirskoj gradskoj loži.

Predsjednik Festivalske udruge tenora, organizator događanja, Stjepan Brešan, kazao je kako će i ove godine ljubitelji klasične glazbe dobiti priliku uživati u prekrasnim glasovima mladih tenora, do 35 godina s gotovo svih kontinenata. Pokrovitelj je treću godinu za redom predsjednik Republike, a od ove godine i Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija kao projekta predstavljanja hrvatske kulture u svijetu.

Prijave još traju, pa nije još moguće kazati koliko će natjecatelja sudjelovati ove godine.

Kandidati s ponuđenog repertoara od trideset arija trebaju odabrati pet po vlastitom izboru. Natjecateljski dio se sastoji od dvije natjecateljske večeri i finala. Sve se održava u crkvi Svetoga Petra, jednoj od najakustičnijih u staroj gradskoj jezgri, a ocjenjuje ih žiri kojim predsjedava Petar Selem.

Vrhunac je natjecanja Gala koncert finalista i pobjednika u pratnji Orkestra splitskog HNK pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, koji se održava u povijesnoj tvrđavi Kamerlengo, koji je ujedno i svečanost zatvaranja.

Trogirski gradonačelnik Vedran Rožić istaknuo je kako je ta manifestacija iznimno značajna za grad Trogir kao projekt predstavljanja tog UNESCO-vog grada u svijetu.

Međunarodno natjecanje tenora jedinstveni je glazbeni događaj u svijetu, koji je prvi put organiziran u kolovozu 2003..

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙