FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trojka EU-a predat će Iranu "nuklearne" prijedloge u roku tjedan dana

LONDON, 31. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Velika Britanija, Francuska iNjemačka dostavit će Iranu u roku od tjedan dana svoje prijedlogevezane za nuklearnu krizu, objavio je britanski Foreign Office unedjelju.
LONDON, 31. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Velika Britanija, Francuska i Njemačka dostavit će Iranu u roku od tjedan dana svoje prijedloge vezane za nuklearnu krizu, objavio je britanski Foreign Office u nedjelju.

"Ministri vanjskih poslova Britanije, Francuske i Njemačke i visoki predstavnik EU-a upravo su napisali glavnom iranskom pregovaraču da će potpuni i detaljni prijedlozi biti dostavljeni u roku od tjedan dana", stoji u priopćenju.

To je u skladu s dogovorom trojke EU-a i Irana sa sastanka u Ženevi u svibnju, dodaje se.

Europske zemlje trebale bi Iranu ponuditi neke političke i gospodarske ustupke u zamjenu za prekidanje postupka obogaćivanja urana, reprocesiranja nuklearnog goriva i s tim povezanih ostalih aktivnosti.

Iran je ranije objavio da Europskoj uniji daje vremena do nedjelje poslijepodne da stavi na stol prijedloge o nastavku suradnje kako bi se razriješila kriza u pregovorima oko iranskog nuklearnog programa. U suprotnom, Iran je najavio da će već u ponedjeljak nastaviti s "djelomičnom" konverzijom urana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙