FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić: "Oluja" je najveća pobjeda hrvatskog naroda

OSIJEK,2. kolovoza(Hina) - Osječko-baranjska županija i Grad Osijekzajednički su donijeli program proslave Dana pobjede i domovinskezahvalnosti i desete obljetnice "Oluje" u koji su uključene i brojnebraniteljske udruge, izvijestili su na današnjoj konferenciji zanovinare župan Krešimir Bubalo i gradonačelnik Anto Đapić.
OSIJEK,2. kolovoza(Hina) - Osječko-baranjska županija i Grad Osijek zajednički su donijeli program proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i desete obljetnice "Oluje" u koji su uključene i brojne braniteljske udruge, izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare župan Krešimir Bubalo i gradonačelnik Anto Đapić.

Ovogodišnja proslava najvrjednijih datuma iz novije hrvatske povijesti ima i dodatnu poruku u vrijeme kada Haaško tužiteljstvo i srpska Vlada pokušava akciju "Oluja" prikazati zločinačkim poduhvatom, kazao je gradonačelnik Đapić. Ocijenio je kako hrvatska politika nedovoljno odlučno reagira na takve optužbe, posebice na zahtjeve predsjednika Srbije i Crne Gore da se žrtva i agresor izjednače.

Ovogodišnje obilježavanje "Oluje" možda je važnije u Osijeku nego u Kninu jer je to prilika da se još jednom javnost upozna što se s "Olujom", a to znači i hrvatskim narodom dogodilo, kazao je Đapić. Ponovio je kako se u posljednje vrijeme u javnosti stvara atmosfera Osijeka kao grada slučaja, a upravo su, kako je rekao, građani Osijeka dali najveći doprinos obrani Hrvatske.

Mnogi su na ovim prostorima dali svoje živote za slobodnu Hrvatsku i to nitko ne smije zaboraviti, pa ako se istražuje sudbina srpskih civila u Osijeku onda treba istražiti i tko je odgovoran za smrt oko 700 hrvatskih civila u Osijeku, kazao je.

Župan Bubalo i gradonačelnik Đapić pozvali su stanovnike Osijeka i županije da 4. i 5. kolovoza izvjese hrvatske zastave na svojim domovima, tvrtkama i ustanovama te da navečer 4. kolovoza upale svijeće i stave ih na prozore.

Središnja proslava 5. kolovoza počet će u 20,15 sati na Trgu slobode kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata. Prije toga održat će se misa zadušnica u osječkoj katedrali, a nakon programa na Trgu slobode održat će se mimohod građana i počasnih postrojbi s upaljenim bakljama do Trga Sv. Trojstva u Tvrđi. U organizaciji braniteljskih udruga 5. kolovoza od 10 do 15 sati održat će se druženje na osječkom Pampasu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙