FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: obilježen Dan grada

KARLOVAC, 13. srpnja 2005. (Hina) - Svečanom sjednicom Gradskogpoglavarstva te kulturnim i športskim priredbama obilježen je 426.rođendan i Dan grada Karlovca 13. srpnja.
KARLOVAC, 13. srpnja 2005. (Hina) - Svečanom sjednicom Gradskog poglavarstva te kulturnim i športskim priredbama obilježen je 426. rođendan i Dan grada Karlovca 13. srpnja.

Gradonačelnik Božo Joha istaknuo je da su infrastrukturni i drugi poslovi za njegova četverogodišnjeg mandata uspješno završeni, što je bilo moguće "jer za njegova mandata nije bilo političkih potresa".

Među poslovima izdvojio je obnovu dijela kanalizacijskog sustava u središtu grada, uređenje ulica, športske dvorane, trgova i druge.

Novi karlovački župan Ivica Horvat naglasio je da Karlovac, kao županijsko središte, nosi teret županijskoga gospodarskog razvoja. Pozvavši kao i Joha na zajedništvo, rekao je da je primjer "opće koristi od zajedničke suradnje" Obrtnički centar u Karlovcu, u koji je uloženo 11 milijuna kuna. Zahvaljujući zajedništvu brojnih obrtničkih udruga, zadruga i ustanova, Centar je izgrađen i ovaj tjedan otvoren, podsjetio je i dodao: "To trebamo nastaviti i u gradnji poduzetničkih zona, i u razvoju društvenih djelatnosti."

Na svečanosti je prikazan film gradske Turističke zajednice, u kojem se ističe da je Karlovac skladnim omjerom svih sadržaja - od ljeta i zime, voda i parkova, prirodnih bogatstava, povijesti i urbaniteta - "idealan grad za život".

Medalje grada Karlovca ove su godine dobili KUD "Željezničar", Nogometni klub "Karlovac", tvornica opeka "Wienerberger Ilovac" d.d., Veslački klub "Korana" i županijska Udruga inovatora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙