FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruska podmornica ima kisika do ponedjeljka rano ujutro

MOSKVA, 6. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Sedam ruskih mornara koji su odčetvrtka ujutro blokirani u podmornici 190 metara ispod morskepovršine kod poluotoka Kamčatke na ruskom Dalekom istoku imaju rezervekisika dovoljne do ponedjeljka ujutro u 3 sata, rekao je u subotuzapovjednik ruske Pacifičke flote admiral Viktor Fjodorov kojeganavodi Interfax.
MOSKVA, 6. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Sedam ruskih mornara koji su od četvrtka ujutro blokirani u podmornici 190 metara ispod morske površine kod poluotoka Kamčatke na ruskom Dalekom istoku imaju rezerve kisika dovoljne do ponedjeljka ujutro u 3 sata, rekao je u subotu zapovjednik ruske Pacifičke flote admiral Viktor Fjodorov kojega navodi Interfax.

"Po revidiranim proračunima stručnjaka Flote, i temeljeno na indikacijama posade, možemo reći da će rezerve kisika na batiskafu biti dovoljne do 14 sati po lokalnom vremenu (odnosno 3 sata iza ponoći) 8. kolovoza", rekao je admiral.

"Posada je dobro, ocjenjujem njihovo stanje zadovoljavajućim, ljudi su se pokazali kao pravi profesionalci", rekao je Fjodorov.

Tri transportna zrakoplova, jedan britanski C-17 i dva američka C-5 stigli su u subotu u Petropavlovsk Kamčatski i dopremili su dvije telekomandirane podmornice koje trebaju pomoći u spašavanju ruskih mornara zatočenih na batiskafu.

Ruski ministar obrane Sergej Ivanov krenut će u subotu na Kamčatku, na mjesto nesreće batiskafa AS-28, objavila je agencija Ria Novosti, pozivajući se na jedan vojni izvor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙