FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Unesrećena ruska podmornica ima kisika do ponedjeljka; SAD šalje 2 robota

ZAGREB, 5. kolovoza 2005. (Hina) - Američka Pacifička flota odlučila jeposlati dva podvodna robota koji će se uključiti u akciju spašavanjasedmorice ruskih mornara koji su u maloj podmornici zaglavili na 190metara dubine kod polouotoka Kamčatke, objavio je glasnogovornikFlote, a prenijela francuska agencija AFP.
ZAGREB, 5. kolovoza 2005. (Hina) - Američka Pacifička flota odlučila je poslati dva podvodna robota koji će se uključiti u akciju spašavanja sedmorice ruskih mornara koji su u maloj podmornici zaglavili na 190 metara dubine kod polouotoka Kamčatke, objavio je glasnogovornik Flote, a prenijela francuska agencija AFP.

Prema posljednjim službenim podacima kisika imaju dovoljno do ponedjeljka, a ne kako se ranije pretpostavljalo za još samo 24 sata, javila je agencija Interfax citirajući ruskog admirala Viktora Fjodorova, zapovjednika Ruske flote za Pacifik.

Dva američka robota Scorpion u područje nesreće bit će poslani teretnim zrakoplovima C-5, objavila je Flota.

Ruski mornari zaglavljeni su u batiskafu u zaljevu Berezovija, kod Kamčatke.

Batiskaf AS-28, dugačak 13 metara i širok pet metara inače se koristi za spašavanje podvodnih plovila i može se spustiti na dubinu od jednog kilometra, a od srijede je bio na rutinskom zadatku u tom zaljevu kada je na morskom dnu propelerom zapeo za ribarsku mrežu ili podvodni kabel.

Agencija AP javlja da će i Britanci uputiti pomoć zrakoplovom koji će dovesti opremu za spašavanje. AP navodi da se zasad ne zna o kakvoj je vrsti opreme riječ ali dodaje da se dolazak britanskog zrakoplova ne očekuje prije subote.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙