FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 6. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta
ZAGREB, 6. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta

MOSKVA - Ruski su spasioci privremeno u subotu ujutro obustavili operaciju spašavanja sedmorice članova posade batiskafa zaglavljenog na dubini od 190 metara kod poluotoka Kamčatke, objavila je ruska mornarica. "Operacija je zaustavljena. Plovci su postavljeni ispod podmornice. Na mjestu događaja je i brod koji će pokušati pomoću kablova povući batiskaf zakvačen za sustav nadzora na kopnu", izjavio je pomoćnik zapovjednika glavnog stožera ruske mornarice, viceadmiral Vladimir Pepeljaev. Posada batiskafa je u subotu stupila u kontakt sa spasiocima koji su ocijenili stanje sedmorice mornara "zadovoljavajućim". Batiskaf je zaglavljen od četvrtka ujutro i Rusija vodi trku protiv vremena u pokušaju da spasi sedmeročlanu posadu kako bi se izbjegla tragediju podmornice Kursk čijih je 118 članova posade poginulo 12. kolovoza 2000., nakon neuspjelog spašavanja.

CAP CANAVERAL - Posada Discoveryja zatvorila je u subotu vrata koja je dijele od Međunarodne svemirske stanice (ISS) čime je obilježen početak povrtaka na Zemlju prvog broda nakon tragedije Columbie 2003. Zatvaranjem tih vrata okončan je osmodnevni boravak sedmorice astronauta Dicoveryja na orbitnom laboratoriju u društvu dvojice njegovih djelatnika.

WASHINGTON - Poznati američki televizijski kanal E!Entertainment u kolovozu ponovno dolazi u Hrvatsku tragajući za zanimljivostima u zemlji koja je sve popularnije turističko odredište Amerikanaca. TV ekipa koju predvodi holywoodska glumica Tara Ried, voditeljica serije "Wild on Tara" posjetit će od 7. do 13. kolovoza Primošten, Split, Hvar, Stari grad na Hvaru i Dubrovnik interesirajući se kako se zabavlja hrvatska mladež i kakav je noćni život u tim hrvatskim turističkim centrima. Program E!Entertainmenta gledan je u 120 zemalja svijeta i prisutan je u više od 300 milijuna domova. Kanal je ranije već snimio reportažu pod nazivom "Wild on Adriatic" i od 2002. emitirao je više od 70 puta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙