FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Manja ruska podmornica zarobljena na morskom dnu sa sedam mornara

MOSKVA, 5. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Manja ruska podmornica sasedmoricom mornara ostala je zaglavljena na dubini od 190 metara uPacifiku u četvrtak, a ruska mornarica ima četiri dana za njihovospašavanje, javljaju u petak agencije Itar Tass i Interfax pozivajućise na Rusku pacifičku flotu.
MOSKVA, 5. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Manja ruska podmornica sa sedmoricom mornara ostala je zaglavljena na dubini od 190 metara u Pacifiku u četvrtak, a ruska mornarica ima četiri dana za njihovo spašavanje, javljaju u petak agencije Itar Tass i Interfax pozivajući se na Rusku pacifičku flotu.

Zalihe kisika u toj podmornici (batiskafu) mogu potrajati pet dana, izjavio je glasnogovornik flote Aleksandar Kosolapov. "Kako se nesreća dogodila u četvrtak, još imamo četiri dana da ih spasimo", rekao je Kosolapov.

Podmornica je zaglavila na morskom dnu uhvativši se ili u ribarsku mrežu ili u neki podvodni kabel tijekom vježbe podvodnog spašavanja kod zaljeva Berezovaja, nakon čega je njezin povratak na površinu postao nemoguć, objavila je Ruska pacifička flota, a prenijela agencija Itar Tass.

Mornari u batiskafu, dugom 13,5 metara i visokom 5,7 metara, dobro su iako ne znaju koliko će im trajati zalihe vode. Operacija spašavanja je u tijeku, a vojska je odbila sudjelovanje civila iz ministarstva za izvanredne situacije.

Zaljev Berezovaja nalazi se na 70 kilometara od grada Petropavlovska-Kamčatskija na jugozapadnom dijelu Kamčatke.

U kolovozu 2000. godine 118 ruskih mornara je poginulo nakon što je nuklearna podmorica Kursk potonula u Barenstovom moru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙