FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovački HSS traži od Sanje Katić da vrati mandat stranci

KARLOVAC, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Gradska organizacija HSS-a udogovoru sa Županijskom organizacijom i središnjicom svoje strankezahtijeva od gradske vijećnice Sanje Katić da vrati vijećnički mandatHSS-u jer ga je stekla na zajedničkoj listi SDP-HSS-LS od biračalijeve političke opcije, a ne od onih koji su glasovali za HDZ, rečenoje danas na tiskovnoj konferenciji HSS-a u njihovim stranačkimprostorijama.
KARLOVAC, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Gradska organizacija HSS-a u dogovoru sa Županijskom organizacijom i središnjicom svoje stranke zahtijeva od gradske vijećnice Sanje Katić da vrati vijećnički mandat HSS-u jer ga je stekla na zajedničkoj listi SDP-HSS-LS od birača lijeve političke opcije, a ne od onih koji su glasovali za HDZ, rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji HSS-a u njihovim stranačkim prostorijama.

Sanja Katić, izabrana u Gradsko vijeće kao članica HSS-a, izišla je iz stranke u srpnju, odlučivši da će biti nezavisni vijećnik. Svoj potpis na kandidaturu Darija Jankovića (SDP) za gradonačelnika dala je 13. srpnja, da bi mu kasnije uskratila svoj glas, a ovih je dana potpisala kandidaturu za gradonačelnika Mira Škrgatića iz HDZ-a.

Potpis svoje doskorašnje članice Sanje Katić na kandidaturu HDZ-ova vijećnika za gradonačelnika HSS-ovci smatraju rezultatom korupcije. HSS je poziva da vraćanjem mandata "onemogući korupcijski lanac trgovine, prijevara i lažnih obećanja", rekao je predsjednik Gradskog odbora HSS Davor Belavić.

Vraćanjem mandata ona bi "omogućila da netko drugi s liste SDP-HSS-LS ispoštuje volju birača", kazao je.

Belavić i novi vijećnik i još aktualni zamjenik gradonačelnika Vladimir Benko (HSS) najavili su da će podnijeti prijavu protiv Sanje Katić za kažnjiva djela "prijevare, obmane i zlostavljanja vijećnika" sa zajedničke liste SDP-HSS-LS u postupku konstituiranja izvršne vlasti grada Karlovca.

Na upit novinara da pojasni što misli pod "zlostavljanjem vijećnika SDP-a, HSS-a i LS-a, od strane Sanje Katić", Benko nije htio odgovoriti, ali je obećao medijima da će "tekst kaznene prijave dobiti ubrzo".

Gradsko vijeće ima 27 vijećnika, pa je HDZ-u, uz deset vijećnika s koalicijske liste HDZ-HSLS-DC i dva vijećnika HSP-a te vijećnika HSU-a Franju Capana, koji je nedavno potpisao sporazum s HDZ-om, potreban još jedan glas.

Karlovačko Gradsko vijeće konstituirano je 14. srpnja, kada je počeo teći 30-dnevni rok za izbor gradonačelnika. Ako na sjednici zakazanoj za 11. kolovoza ne bude izabran, slijedi opoziv Gradskog vijeća, a u tom slučaju Vlada imenuje povjerenika, koji raspisuje izvanredne izbore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙