FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Seminar "Nacionalne manjine u lokalnoj zajednici"

SLAVONSKI BROD, 20. srpnja 2005. (Hina) - Sudionici seminara"Nacionalne manjine u lokalnoj zajednici", koji je prijepodne održan uSlavonskome Brodu, osudili su napad na srpske povratnike u zadarskomzaleđu te očekuju žurno otkrivanje i primjereno kažnjavanjepočinitelja.
SLAVONSKI BROD, 20. srpnja 2005. (Hina) - Sudionici seminara "Nacionalne manjine u lokalnoj zajednici", koji je prijepodne održan u Slavonskome Brodu, osudili su napad na srpske povratnike u zadarskom zaleđu te očekuju žurno otkrivanje i primjereno kažnjavanje počinitelja.

Seminare o djelovanju nacionalnih manjina u lokalnim zajednicama organizira Vladin Ured za nacionalne manjine u suradnji sa Savjetom za nacionalne manjine i do sada ih je održano petnaest. Cilj im je poboljšati djelovanje vijeća nacionalnih manjina i rad njihovih predstavnika te suradnju s lokalnom i područnom samoupravom.

"Bez potpore lokalnih vlasti vijeća nacionalnih manjina ne mogu obavljati svoju ulogu u procesu odlučivanja", kazala je Milena Klanjer, predstojnica Vladina Ureda za nacionalne manjine.

Od 20 nacionalnih manjina na brodskom području najbrojnije su srpska, bošnjačka i romska, a najveće zapreke učinkovitijem radu županijskih manjinskih vijeća su prostor i neprimjerena novčana potpora, rečeno je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙