FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brojnim priredbama Zagreb obilježava 10. obljetnicu Oluje

ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Brojnim kulturnim i zabavnimmanifestacijama Grad Zagreb će se sutra i prekosutra aktivno uključitiu proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te 10. obljetnicevojno-redarstvene akcije Oluja.
ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Brojnim kulturnim i zabavnim manifestacijama Grad Zagreb će se sutra i prekosutra aktivno uključiti u proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te 10. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja.

Program obilježavanja obljetnice, koji je danas predstavljen novinarima, počinje sutra, kada će, navečer, u zgradi Hrvatskog društva likovnih umjetnika biti svečano otvorena dokumentarna izložba "Bljesak Oluje".

Posjetitelji izložbe moći će razgledati brojne fotografije iz Oluje, na ekranima će biti prikazivani dokumentarni filmovi snimljeni tijekom i nakon te pobjedonosne vojne operacije - i fotografije i filmovi 'fokusirani' su na hrvatskog branitelja kao pobjednika.

Na izložbi će biti izloženo i znakovlje vojnih postrojbi koje su sudjelovale u Oluji, a posebno zanimanje posjetitelja vjerojatno će izazvati originalna državna zastava koja se, nakon ulaska Hrvatske vojske u Knin, vijorila na tamošnjoj tvrđavi.

Izložbu, koju će svečano otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, priređuju Muzej Grada Zagreba i Vojni muzej MORH-a.

Središnja zagrebačka proslava održat će se u petak na tri lokacije oko jarunskog jezera, gdje će od 10 ujutro Zagrepčani moći uživati u sportsko-rekreacijskom te zabavnom programu.

Oko Malog jezera bit će organiziran sportski i dječji program (aeorbik, streetball, mini-golf, stolni tenis, boćanje, radionica za djecu), a na Otoku Trešnjevka onaj namijenjen umirovljenicima i osobama s posebnim potrebama (turnir u šahu, viseća kuglana, košarka).

Cjelodnevni sportsko-rekreacijski program održavat će se na Velikom jezeru od 10 sati (jahanje, odbojka na pijesku, potezanje užeta, mali nogomet, itd.), uz bogat zabavni program koji obuhvaća D.J.-a, natjecanje u plesu, talent i karaoke show, let balonom), a bit će podijeljeno po deset tisuća porcija graha te kotlovine i roštilja.

Za 21 sat najavljen je koncert Parnog valjka, a za 22,30 i spektakularni vatromet.

Glumačka družina Histrion, pak, građanima poklanja predstavu "Fric i Pjevačica" koja će se u petak od 19 sati održati na Opatovini.

Gradonačelnik Bandić novinare je izvijestio da će u ime Grada sutra položiti vijence na Mirogoju, a to će isto na kninskom groblju učiniti predsjednica zagrebačke Skupštine Tatjana Holjevac.

Nakon što je jučer u Kninu uručio donaciju vrijednu 100 tisuća kuna, Bandić je najavio da će Zagreb u cijelosti kao spomen područje urediti hangar na Ovčari, gdje je mučki ubijeno 198 Hrvata, među kojima i vukovarski novinar Siniša Glavašević.

Najavio je i da će sutra ponovno u promet biti puštena novouređena Palmotićeva ulica, nakon čega se Grad 'baca' na uređenje Gundulićeve.

Pročelnik Gradskog odjela za branitelje, brigadir Miodrag Demo pozvao je sve Zagrepčane da u petak u 4,45 sati, kada je prije deset godina počela Oluja, na prozore i balkone izvjese hrvatske barjake.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙