FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush: Uspješno lansiranje Discoveryja "važan korak" u osvajanju svemira

WASHINGTON , 26. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik GeorgeBush u utorak je izrazio zadovoljstvo zbog uspješnog lansiranjasvemirskog broda Discovery koje simbolizira "važan korak" u američkomosvajanju svemira.
WASHINGTON , 26. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George Bush u utorak je izrazio zadovoljstvo zbog uspješnog lansiranja svemirskog broda Discovery koje simbolizira "važan korak" u američkom osvajanju svemira.

"Naš svemirski program naš je nacionalni ponos, a ovaj let je važan korak prema našem glavnom cilju, a to je nastavak dominacije u svijetu kada je riječ o istraživanjima svemira i letovima naših svemirskih brodova s posadom", stoji u priopćenju iz predsjedničkog ureda.

Na pitanje novinara razmišlja li američki predsjednik i dalje o slanju američke misije na Mars, glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan odgovorio je kako je riječ o "dugoročnoj misiji" i dodao da je "današnje lansiranje prvi važan korak u ponovnom vraćanju SAD-a na scenu istraživanja svemira".

McClellan je novinarima kazao kako je američki predsjednik svoje oduševljenje uspješnim lansiranjem Discoveryja izrazio zdušnim pljeskom u njegovim privatnim odajama u Bijeloj kući.

U svemirskom centru Cape Canaveral na Floridi lansiranje Discoveryja pratila je Busheva supruga Laura, a bio je nazočan i njegov brat Jeb Bush, guverner Floride.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙