FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesićeva odluka o činovima, promaknućima i pohvalama

ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske ivrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić donio je odluke ododjeli činova, o izvanrednom i redovnom promaknuću te pohvalama za165 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga, priopćeno je danas izVojnog kabineta Predsjednika.
ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić donio je odluke o dodjeli činova, o izvanrednom i redovnom promaknuću te pohvalama za 165 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga, priopćeno je danas iz Vojnog kabineta Predsjednika.

General bojnik Mladen Kruljac izvanredno je promaknut u čin general pukovnika, a brigadni general Gordan Čačić redovno je promaknut u čin general bojnika.

Dvanaest pukovnika redovno su promaknuti u čin brigadira, 22 bojnika u čin pukovnika, 37 satnika u čin bojnika, 8 natporučnika u čin satnika i 26 poručnika u čin natporučnika.

Dodijeljeno je i 55 činova poručnika, među kojima je i dodjela čina kadetkinjama i kadetima školovanima u inozemstvu kojima je odlukom Agencije za znanost i obrazovanje Republike Hrvatske priznata visokoškolska kvalifikacija.

Pohvalom vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH, a za ostvarene natprosječne rezultate te zalaganje u obnašanju službe, pohvaljeni su komodor Zdenko Simičić, brigadir Ivan Bosak i brigadir Đuro Tihomirović.

Predsjednik i vrhovni zapovjednik te je odluke donio u prigodi 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, a u sklopu obilježavanja 10. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja", na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog ovlaštenih predlagatelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙