FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smanjen gubitak Arenaturista

ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Pulska hotelsko-ugostiteljska tvrtkaArenaturist ostvarila je u prvom polugodištu ove godine gubitak uiznosu od 31,33 milijuna kuna, što je za 4,6 posto manje u odnosu nagubitak iz prve polovice prošle godine, a s obzirom na sezonskikarakter poslovanja, u Arenaturistu navode da je gubitak u granicamaočekivanog.
ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Pulska hotelsko-ugostiteljska tvrtka Arenaturist ostvarila je u prvom polugodištu ove godine gubitak u iznosu od 31,33 milijuna kuna, što je za 4,6 posto manje u odnosu na gubitak iz prve polovice prošle godine, a s obzirom na sezonski karakter poslovanja, u Arenaturistu navode da je gubitak u granicama očekivanog.

Prema podacima iz financijskog izvješća koje prenosi Zagrebačka burza, ukupni prihodi Arenaturista su u prvoj polovici ove godine iznosili 39,9 milijuna kuna i bili su za 9,6 posto manji u odnosu na isto razdoblje lani.

Pad prihoda, navode u Arenaturistu, posljedica je smanjenja broja noćenja za 8 posto u odnosu na prvo polugodište prethodne godine. Hotelski smještaj pritom bilježi porast broja noćenja za 11 posto, dok su ostali tipovi smještaja "zbog nepovoljnog rasporeda blagdana u emitivnim državama" zabilježili pad noćenja.

Istodobno su, kako navode, zbog uspješno provedenih aktivnosti na području reorganizacije rada i kontrole troškova, ukupni rashodi Arenaturista, u iznosu od 71,3 milijuna kuna, bili za 7 posto niži u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a značajnije uštede ostvarene su na troškovima osoblja.

Troškovi osoblja smanjeni su, naime, za 4 posto, na 18,5 milijuna kuna, a pad bilježe i ostali rashodi Arenaturista, izuzev financijskih rashoda, koji su povećani za laganih 0,2 posto, na 8,8 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙