FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija otvara gospodarske zone

MOSKVA, 2. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Prva posebna gospodarska zona saciljem privlačenja novih vrsta ulaganja u rusko gospodarstvo uvelikeoslonjeno na energetski i mineralni sektor bit će uspostavljena dokraja 2007., izjavio je u utorak ruski dužnosnik odgovoran za tajprojekt.
MOSKVA, 2. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Prva posebna gospodarska zona sa ciljem privlačenja novih vrsta ulaganja u rusko gospodarstvo uvelike oslonjeno na energetski i mineralni sektor bit će uspostavljena do kraja 2007., izjavio je u utorak ruski dužnosnik odgovoran za taj projekt.

Čelnik Savezne agencije za gospodarske zone Juri Zhdanov rekao je da dosad primljeno 30 zahtjeva regija zainteresiranih za otvaranje zona, a prvi službeni natječaji bit će organizirani u rujnu. Kazao je i da se nada da će zone privući "ozbiljan kapital u Rusku Federaciju te zaustaviti odljev mozgova iz Rusije".

Zakonska regulativa o zonama, koju je prošloga mjeseca usvojio donji dom ruskog parlamenta, određuje porezne i carinske olakšice za tehnološka, industrijska i turistička poduzeća. Minimalna početna investicija za industrijski projekt iznosi 10 milijuna eura, rekao je Zhdanov na novinskoj konferenciji.

Po njegovim riječima, potencijalni ulagači iz Kine, Britanije i Francuske spremni su uložiti novac u te projekte, no odbio je navesti nazive kompanija.

Zhdanov je naglasio da je vladin prvi prioritet izbjeći iskorištavanje tih zona kao poreznih utočišta, kao što se desilo sa sličnim inicijativama u prošlosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙