FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za izgradnju infrastrukture poduzetničke zone Podi

ŠIBENIK, 13. srpnja 2005. (Hina) - Europska unija sufinacirat će s 1,2milijuna eura iz programa CARDS 2002 izgradnju infrastrukturnihobjekata u šibenskoj poduzetničkoj zoni Podi, a natječaj za izvođačaradova što ga je objavila Delegacija Europske komisije, bit će otvorendo 12. rujna, doznaje se od Jakova Terzanovića, direktora poduzeća"Podi - Ražine".
ŠIBENIK, 13. srpnja 2005. (Hina) - Europska unija sufinacirat će s 1,2 milijuna eura iz programa CARDS 2002 izgradnju infrastrukturnih objekata u šibenskoj poduzetničkoj zoni Podi, a natječaj za izvođača radova što ga je objavila Delegacija Europske komisije, bit će otvoren do 12. rujna, doznaje se od Jakova Terzanovića, direktora poduzeća "Podi - Ražine".

Po Terzanovićevim riječima, Podi su prva poduzetnička zona u Hrvatskoj uređenje koje se sufinancira sredstvima Europske unije.

Radovi bi trebali početi tijekom jeseni, a izgradnju ceste, vodovodnih instalacija, odvodnje, te javne rasvjete na Podima financiraju i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva s 3 milijuna kuna, kao i šibenska gradska uprava s 2,5 milijuna kuna.

Prvi proizvodni pogoni na Podima bit će izgrađeni iduće godine, a dosad je četrdesetak poduzetnika uputilo gradskoj upravi pismo namjere. Među proizvodnim djelatnostima najčešće se spominju prerada drva, plastike i aluminija, te strojna obrada metala, a za lokaciju na Podima zainteresirane su i neke trgovačke kuće. Najveća tvrtka koja je dosad iskazala zanimanje za buduću šibensku poduzetničku zonu je "Zagrebmontaža", no zasad se još uvijek ne može govoriti o točnom broju novih radnih mjesta na Podima, kazao je Terzanović.

Na površini od 139 hektara, koliko je odlukom hrvatske Vlade prešlo u vlasništvo Grada Šibenika, parcele će se prodavati za 5 eura po metru četvornom.

Prema zaključku šibenskog Gradskog vijeća, poduzetnici će biti oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa, a komunalnu naknadu će u punom iznosu plaćati tek u četvrtoj godini poslovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙