FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija zabilježila rekordan proračunski višak u prvom polugodištu

MOSKVA, 12. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Rusija je zabilježila rekordniproračunski višak od 726 milijardi rubalja (25,2 milijarde dolara) uprvoj polovici ove godine, što je rezultat rekordnih cijena nafte inaplate poreza od ruskih kompanija, pokazuju preliminarni podaciministarstva financija.
MOSKVA, 12. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Rusija je zabilježila rekordni proračunski višak od 726 milijardi rubalja (25,2 milijarde dolara) u prvoj polovici ove godine, što je rezultat rekordnih cijena nafte i naplate poreza od ruskih kompanija, pokazuju preliminarni podaci ministarstva financija.

Taj iznos veći je od proračunskog viška za cijelu prošlu godinu koji je iznosio 24,5 milijarde dolara.

Vladini prihodi iznosili su 2.393 milijarde rubalja, 46 posto više od očekivanih. Jukos, bivša najveća ruska naftna kompanija, uplatila je u proračun 151,5 milijarde rubalja podmirivši neplaćeni porez.

Potrošnja je iznosila 1.657 milijarde rubalja što je u skladu s revidiranim vladinim predviđanjima.

Ruski takozvani stabilizacijski fond, u koji se prikupljaju porezni prihodi povezani s naftnim aktivnostima za slučaj pada gospodarskih aktivnosti, iznosio je 617,9 milijardi rubalja nakon što je Rusija isplatila 430,1 milijardu rubalja na ime dijela duga Pariškome klubu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙