FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić na proslavi 100. obljetnice karmelićanskog samostana u Somboru

SOMBOR, 16. srpnja 2005. (Hina) - Nadbiskup zagrebački kardinal JosipBozanić predvodio je u petak navečer u Somboru u samostanskoj crkviSv. Stjepana svetu misu upriličenu u povodu obilježavanja stoteobljetnice tamošnjeg karmelićanskog samostana.
SOMBOR, 16. srpnja 2005. (Hina) - Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio je u petak navečer u Somboru u samostanskoj crkvi Sv. Stjepana svetu misu upriličenu u povodu obilježavanja stote obljetnice tamošnjeg karmelićanskog samostana.

"Došao sam kako bih dao poticaj časnoj tradiciji ovoga kraja i grada, kako bi ona i dalje bila neprestani izvor nadahnuća, tolerancije, zajedništva i međusobnog poštovanja", izjavio je kardinal Josip Bozanić, nakon svečane svete mise i prijema koji je karmelićanima i njemu u čast priređen u somborskoj općini.

Svečane mise, u petak i subotu, koje predvodi kardinal Josip Bozanić završne su manifestacija proslave 100. obljetnice karmelićanskog samostana u Somboru.

Iako su tijekom godine ugostili veliki broj vjerskih i državnih dužnosnika, dolazak poglavara Katoličke crkve u Hrvatskoj za somborske karmelićane je potvrda, ali i važan poticaj za njihov pastoralni rad.

"Kardinalov dolazak nas potiče i ohrabruje da ovdje izdržimo i da budemo svoji na svome", rekao je predsjedavajući Povjerenstva za proslavu stote obljetnice karmelićanskog samostana otac Mato Miloš.

On je naveo da su ratne 90-te, tijekom kojih se iz Sombora iselilo oko pet tisuća Hrvata, bile jako teške, ali da su pred zajednicom i tom sredinom bolji dani.

Svečanosti proslave obljetnice karmelićana prisustvovali su i svećenici Srpske pravoslavne crkve, koje je predvodio episkop bački Irinej Bulović.

"Nama je kardinal Bozanić poznat kao čovjek otvorene duše i srca, čovjek kršćanske ljubavi, dijaloga i suradnje, i zato je njegovo prisustvo uvijek dobro došlo ovdje među nama", izjavio je episkop Irinej.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙