FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počele 9. Sportske igre mladih

SPLIT,2. kolovoza 2005.(Hina) - U Splitu se od 1. kolovoza do 10. rujnaodržava završnica 9. Sportskih igara mladih, najmasovnijeg sportskognatjecanja u Hrvatskoj, u kojoj ove godine sudjeluje više od 1800djece iz cijele Hrvatske, izvjestili su na današnjoj konferenciji zanovinare organizatori.
SPLIT,2. kolovoza 2005.(Hina) - U Splitu se od 1. kolovoza do 10. rujna održava završnica 9. Sportskih igara mladih, najmasovnijeg sportskog natjecanja u Hrvatskoj, u kojoj ove godine sudjeluje više od 1800 djece iz cijele Hrvatske, izvjestili su na današnjoj konferenciji za novinare organizatori.

Pod geslom "Živimo život bez droge, jer droga uzima život" Igre i ovoga ljeta pružaju mogućnost osnovcima i srednjoškolcima u svim krajevima Hrvatske gdje su se održavala prednatjecanja, da se besplatno uključe u sportska natjecanja i aktivnosti i kvalitetno provedu vrijeme školskih praznika, istaknuo je predsjednik Udruge Sportske igre mladih Zdravko Marić.

Od danas su novi ambasadori Sportskih igara mladih u Hrvatskoj Zlatko i Niko Kranjčar kojima je predsjednik Udruge uručio posebne povelje i plakete. Izbornik Kranjčar istaknuo je kako mu je zadovoljstvo promicati nešto u što i sam, kao čovjek koji je od malih nogu u sportu, čvrsto vjeruje, jer sport je veoma bitan u razvoju čovjeka kao cjelokupne osobe.

Niko je dodao kako mu je drago što će svojim djelovanjem poticati mlade da se bave sportom i postižu velike rezultate - i u sportu i u životu.

Zahvalivši na velikoj potpori, posebno financijskoj, Ministarstvu znanosti i sporta, samome ministru Draganu Primorcu predao je godišnju nagradu i dres međunarodnog ambasadora sportskih igara Davida Beckhama.

Ministar Primorac, pohvalivši organizatore za napore u promicanju sporta i zdravlja, kazao je kako mu je velika čast i zadovoljstvo podupirati takav projekt kojim se postižu iznimno važni rezultati u odgoju mladih. Najavio je i kako će u rujnu u Sabor biti upućen novi zakon o sportu koji će, između ostalog, na bolji način odrediti položaj školskog i sveučilišnog sporta.

Godišnje nagrade za unaprjeđenje Sportskih igara mladih uručene su danas i predsjedniku Hrvatskog privatizacijskog fonda Damiru Ostoviću i glavnom državnom tajniku za gospodarstvo Vladimiru Vrankoviću.

Sportske igre mladih ove se godine održavaju pod pokroviteljstvom predsjednika Republike i Međunarodnog olimpijskog odbora, uz potporu FIFA-e, UEFA-e, FIBA-e, ITF-a i Premier League.

Svečano zatvaranje Igara na kojemu će, uz bogati sportsko - zabavni program, biti dodijeljene nagrade najboljim sportašima i momčadima, održat će se 10. rujna u velikoj dvorani Sportskog centra Gripe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙