FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RAI 2 prikazao političko-turističku emisiju o Hrvatskoj

RIM, 3. srpnja 2005. (Hina) - Televizijske emisija "Dossier" koja seprikazuje svake nedjelje poslije 18 sati na drugom programu talijansketelevizije RAI ove je nedjelje cijela, u trajanju oko 50 minuta, bilaposvećena Hrvatskoj.
RIM, 3. srpnja 2005. (Hina) - Televizijske emisija "Dossier" koja se prikazuje svake nedjelje poslije 18 sati na drugom programu talijanske televizije RAI ove je nedjelje cijela, u trajanju oko 50 minuta, bila posvećena Hrvatskoj.

Pod naslovom "Hrvatska između Europe i Balkana" autor emisije Ennio Remondino prikazao je ljepote hrvatskog Jadrana, snimke iz Drugog svjetskog rata, kao i iz rata za hrvatsku neovisnost, govorio je o gospodarstvu, turizmu, politici, pristupu Hrvatske Europskoj uniji, te razgovarao s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, zastupnikom talijanske manjine u Saboru Fuliom Radinom, srpskim zastupnikom Miloradom Pupovcem i drugima.

Mesić je govorio o hrvatskim nastojanjima za ulazak u EU te naglasio kako Hrvatska ne bi smjela biti taocem jednog čovjeka, generala Ante Gotovine.

Mesić je rekao da se "za zločine ne mogu optuživati narodi, već pojedinci" i naglasio da Hrvatska surađuje s Haškim sudom i ne može biti odgovorna što se jedna osoba na njemu nije pojavila.

Hrvatski je predsjednik također govorio o procesu usklađivanja hrvatskog gospodarstva s europskim.

Radin je kazao kako je talijanska manjina u Hrvatskoj zaštićena, kako ima sretnijih ili manje zadovoljnih pojedinaca, ali da u cjelosti nema zamjerke stupnju zaštićenosti manjine.

Pupovac je govorio o povratku izbjeglih Srba, rekao da ih se do sada vratilo oko 60 tisuća te dodao da će se uskoro vratiti najveći broj od onih koji to namjeravaju.

Hrvatska svoje gospodarstvo temelji na turizmu, rečeno je u emisiji, i naglašeno da je, pa i uz suradnju talijanskih banaka i talijanske industrije, pokrenula suvremeniju industrijsku proizvodnju, te kako će ulaskom u EU taj razvitak dobiti novi poticaj.

U emisiji su više puta hvaljene hrvatske turističke prednosti, posebice ljepote gradova, otoka i obale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙