FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

WETTER - Jedan proizvođač lijesova u Njemačkoj prodaje model kopiju lijesa u kojem je pokopan papa Ivan Pavao Drugi 8. travnja, piše njemački list "Kolner Stadt Anzeigner". Siegfried Eckhardt koji vodi obiteljsko pogrebno poduzeće za proizvodnju lijesova sam je nazvao Vatikan kako bi dobio dozvolu za proizvodnju takvog modela lijesa. Do sada ih je prodao 50 primjeraka, piše list. Kopija papinog lijesa, koja ima za razliku od ostalih 150 modela lijesova vrlo skroman izgled, ostala je vjerna originalu u svemu osim što se tiče drveta od kojeg je načinjena jer Sveti otac počiva u lijesu od čempresovg drveta koje je dosta skupo. No unatoč tome, papin model vrlo je skup i u Njemačkoj stoji 2.800 eura.

SAN FRANCISCO - Zlatni retriver Jake, iako želuca puna pečenih jaja, otvorio je u nedjelju svoj put u povijest kao prvi pas koji je uspio preplivati zloglasnu dionicu od bivšeg zatvora Alcatraza do kopna. Naime, veslački klub Sotuh End iz San Francisca svake godine organizira natjecanje u plivanju od hridi na kojoj se smješten Alcatraz do kopna. Ove se godine na startu pojavilo više od 500 plivača, a među njima i Jake. Riječ je o dionici dugačkoj nešto više dva kilometra, a zbog hladne vode i jake struje, iznimno je teška za plivanje, o čemu svjedoči i vrlo malo uspješnih bjegova iz Alcatraza. Jake, četverogodišnji retriver, na drugu je obalu stigao za 41 minutu i 45 sekundi, kao 72. u ukupnom poretku.

NEW YORK - Američka glumica Lauren Bacall nema lijepe riječi za svog kolegu Toma Cruisea. U interviewu za časopis "Time" izjavila je kako Cruise ne da nije veliki glumac, nego je još k tome i vulgaran. "Kada govorimo o velikim glumcima, ne govorimo o Tomu Cruiseu", rekla je Lauren Bacall (80). "Cijelo je njegovo ponašanje šokantno. Ne smije se koristiti privatni život da bi se prodalo bilo što, to je vulgarno i neprihvatljivo i mislim da je to neka vrsta bolesti", dodala je misleći na javne ispade u kojima Tom Cruise u posljednje vrijeme ne prestaje govoriti koliko voli svoju zaručnicu Katie Holmes. Prošle je godine Lauren Bacall imala slične izjave o bivšoj Cruisevoj supruzi Nicole Kidman s kojom je glumila u filmu "Rođenje".

ANTWERPEN - Belgijska električna kompanija morat će isplatiti odštetu stotinama obitelji nakon što je električna energija uništila desetke predmete u stanovima, izjavio je glasnogovornik tvrtke. "Dim je odjednom počeo izlaziti iz telefona, fax aparata, video-rekordera", kazao je jedan od oštećenih u tom incidentu Luc Debondt za dnevnik "Gazet Van Antwerpen". Tvrtka je zabunom u gradiću Turnhoutu povećala broj volta na 380 umjesto uobičajenih 220, rekao je glasnogovornik Jean Pierre Blomme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙