FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ali Larijani novi iranski ministar vanjskih poslova

TEHERAN, 2. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Iranski predsjednik MahmudAhmadineždad imenovao je konzervativca Alija Larijanija novimministrom vanjskih poslova, javlja u utorak agencija ISNA.
TEHERAN, 2. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadineždad imenovao je konzervativca Alija Larijanija novim ministrom vanjskih poslova, javlja u utorak agencija ISNA.

Iranski su mediji nagađali da bi Larijani (48) mogao postati ministar vanjskih poslova ili tajnik Nacionalnog vijeća sigurnosti čime bi postao zadužen za važne nuklearne pregovore s EU.

Sastav nove vlade već je predstavljen parlamentu za odobravanje, dodaje ISNA. Ahmadinedžad će u subotu pred parlamentom položiti prisegu.

Larijani je zagovornik obnavljanja iranskog nuklearnog programa i u prošlosti je bio kritičan prema pregovorima s Velikom Britanijom, Njemačkom i Francuskom.

Vjeruje se da će slijediti Ahmadinedžadovo vanjsko-političko stajalište - s manje spremnosti na kompromis od prijašnjeg predsjedništva zemlje i više u skladu s tradicionalnim svećenstvom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙