FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo putuje u Iran

ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo kojepredvodi državni tajnik za gospodarstvo Vladimir Vranković 11. i 12.srpnja boravit će u Iranu, gdje će se susresti sa brojnim iranskimvisokim dužnosnicima zaduženima za ceste i transport, gospodarstvo ifinancije, izvijestilo je danas Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva.
ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo koje predvodi državni tajnik za gospodarstvo Vladimir Vranković 11. i 12. srpnja boravit će u Iranu, gdje će se susresti sa brojnim iranskim visokim dužnosnicima zaduženima za ceste i transport, gospodarstvo i financije, izvijestilo je danas Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Tijekom dvodnevnog boravaka predviđeni su razgovori sa iranskim ministrom cesta i transporta Mohammadom Rahmatijem, zamjenikom ministra vanjskih poslova Alijem Majedijem, zamjenikom ministra gospodarstva i financija Mohammadom Khazaeijem, te zamjenikom ministra trgovine Khosrow Tajom.

Vrnković će supredsjedati zajedničkoj sjednici hrvatskog izaslanstva i članova Iranske komore trgovine, rudarstva i industrije i Teheranske gospodarske komore. Održat će i predavanje o stanju hrvatskog gospodarstva, dok će prezentacije o mogućnostima osiguranja uvoza i izvoza održati predstavnici Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Predviđen je i susret hrvatskih i iranskih gospodarstvenika.

U sastavu hrvatskog izaslanstva bit će predstavnici tvrtki Đure Đakovića, Končara, INA-e, Gredelja, Crosca, Luke Rijeka, Valjaonice cijevi Sisak, Zagrebačkog velesajma i Tehnomonta.

Ukupna prošlogodišnja robna razmjena između Hrvatske i Irana iznosila je 6,8 milijuna američkih dolara. Hrvatska je u Iran izvezla uglavnom strojeve i dijelove, lijekove, pogonske strojeve, te medicinske i farmaceutske proizvode, dok je uglavnom uvozila iz Irana voće i voćne proizvode, pokrivače za podove, gotove proizvode od tekstila, te aparate.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙