FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran obećao Iraku milijardu dolara pomoći

TEHERAN, 7. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Iran je Iraku obećao financijskupomoć u vrijednosti od jedne milijarde dolara za obnovu te ratompogođene zemlje, rekao je u četvrtak irački ministar obrane Saadounal-Dulaimi koji se nalazi u trodnevnom posjetu Teheranu.
TEHERAN, 7. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Iran je Iraku obećao financijsku pomoć u vrijednosti od jedne milijarde dolara za obnovu te ratom pogođene zemlje, rekao je u četvrtak irački ministar obrane Saadoun al-Dulaimi koji se nalazi u trodnevnom posjetu Teheranu.

Irački se ministar u Teheranu ispričao za ratne zločine počinjene za vrijeme režima bivšeg iračkog čelnika Sadama Huseina u Iransko-iračkom ratu koji je trajao od 1980. do 1988. godine, prenijela je agencija ISNA.

Ponuda pomoći dolazi u trenutku kada Iran još uvijek traži milijarde dolara odštete od Iraka za velika ratna razaranja u pograničnim područjima na jugozapadu Irana.

"Ovdje sam da otvorim novo poglavlje bilateralnih veza nakon svih bolnih zločina koje je počinio bivši irački režim", rekao je irački ministar. U Iransko-iračkom ratu poginule su stotine tisuća iranskih vojnika a mnogi su ubijeni iračkim kemijskim oružjem. Rat je okončan u kolovozu 1988. zahvaljujući posredovanju Ujedinjenih naroda.

"Nikada više neće biti rata između iranskih i iračkih vojnika", rekao je al-Dulaimi koji se u četvrtak ujutro sastao s iranskim predsjednikom u odlasku Mohamadom Hatamijem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙