FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mimohod u Parizu pod jakim policijskim nadzorom

PARIZ, 14. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Tradicionalni mimohod 14. srpnja,francuski državni blagdan, protekao je u četvrtak ujutro u Parizu uziznimno jake mjere sigurnosti u kojima je sudjelovalo oko 5.000 ljudi,tjedan dana nakon atentata u Londonu.
PARIZ, 14. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Tradicionalni mimohod 14. srpnja, francuski državni blagdan, protekao je u četvrtak ujutro u Parizu uz iznimno jake mjere sigurnosti u kojima je sudjelovalo oko 5.000 ljudi, tjedan dana nakon atentata u Londonu.

Vojnoj paradi na Elizejskim poljima nazočio je predsjednik Jacques Chirac i njegov brazilski kolega Luiz Inacio Lula da Silva koji je bio počasni gost na proslavi.

Kako je službeno priopćeno, sigurnost je "iznimno pojačana", nakon atentata od 7. srpnja u Londonu u kojima je poginulo 50 osoba.

Mobilizirano je ukupno pet tisuća policajaca i pripadnika žandarmerije, koji će nadzirati mnoštvo promatrača koji su se, kao i svake godine, okupili na Elizejskim poljima.

Godine 2002. tijekom mimohoda 14. srpnja aktivist ultradesnice pokušao je ubiti Jacquesa Chiraca.

Nakon vojne svečanosti, predsjednik Chirac se treba obratiti naciji putem televizije. Taj se govor ove godine očekuje s nestrpljenjem, s obzirom da je predsjednikov položaj jako oslabljen pošto su Francuzi na referendumu odbacili europski ustav, a London je u utrci s Parizom dobio organiziranje Olimpijskih igara 2012.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙