FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenski TLM do kraja tjedna očekuje jamstva hrvatske Vlade

ŠIBENIK, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Uprava Tvornice lakih metala (TLM)očekuje da hrvatska Vlada na posljednjoj sjednici uoči godišnjihodmora izda tom šibenskom poduzeću jamstva u iznosu od 231 milijunkuna potrebnih za obrtna sredstva, plaćanje prispjelih obveza iotpremnina radnicima koji su tehnološki višak, kazao je na današnjojnovinarskoj konferenciji predsjednik Uprave TLM-a Ivo Koštan.
ŠIBENIK, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Uprava Tvornice lakih metala (TLM) očekuje da hrvatska Vlada na posljednjoj sjednici uoči godišnjih odmora izda tom šibenskom poduzeću jamstva u iznosu od 231 milijun kuna potrebnih za obrtna sredstva, plaćanje prispjelih obveza i otpremnina radnicima koji su tehnološki višak, kazao je na današnjoj novinarskoj konferenciji predsjednik Uprave TLM-a Ivo Koštan.

Istaknuo je da u proizvodnim pogonima gotovo i nema viška radnika, jedino u pratećim službama, te da je u ovoj godini planirano zbrinjavanje 229 zaposlenih koji predstavljaju tehnološki višak.

U sklopu mjera ubrzane privatizacije i restrukturiranja TLM-a, koji su prihvatili Uprava poduzeća i Nadzorni odbor, danas je objavljen javni poziv za podnošenje neobvezujućih ponuda za prodaju najvrjednijih dijelova TLM-a - Tvornice valjanih i prešanih proizvoda, kao i Tvornice oplemenjenih folija (TOFAL).

Rok za podnošenje neobvezujućih ponuda je 3. listopada, dok će obvezujuće ponude biti prikupljane u roku od 30 dana nakon obavljenog "užeg izbora" ponuditelja.

Na osnovi javnog natječaja koji je bio objavljen u travnju, poslovna jedinica "Transport" bit će prodana zagrebačkoj tvrtki "VIATOR VEKTOR", koja se obvezala preuzeti svih 58 zaposlenih i investirati oko 2 milijuna eura u unapređenje djelatnosti.

Koštan očekuje da će posao preuzimanja biti gotov do 1. rujna, pri čemu će ugovorom biti zaštićeni i prijevoznici s ovog područja, jer se "VIATOR VEKTOR" obvezao da će angažirati 50-ak vozila lokalnih prijevoznika. Očekuje i da će splitski Konstruktor inženjering, koji je dao najbolju ponudu za kupnju "Elemesa", do kraja listopada preuzeti tu poslovnu jedinicu TLM-a.

Govoreći o šestomjesečnim poslovnim rezultatima, Koštan je kazao da je proizvodnja povećana za 32 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, a gubitak je iznosio 46 milijuna kuna, što je smanjenje za 21 posto u usporedbi s istim razdobljem lani.

No, TLM je još uvijek u vrlo teškoj situaciji. Od srpnja prošle godine nisu plaćeni računi za struju, od 2003. ne plaćamo PDV, a ukupni dug TLM iznosi više od 900 milijuna kuna. Samo zahvaljujući razumijevanju resornih ministarstava za gospodarstvo i financije proizvodnja dosad nije zaustavljena, naglasio je Koštan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙