FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati: Splitsko željezo ugraditi u autocestu

SPLIT, 14. srpnja 2005. (Hina) - Sindikati splitske Željezare uputilisu Vladi zahtjev da se željezo i ostali proizvodi te tvornice ugrađujuu autocestu Zagreb - Split, odnosno nastavak prema hrvatskom jugu.
SPLIT, 14. srpnja 2005. (Hina) - Sindikati splitske Željezare uputili su Vladi zahtjev da se željezo i ostali proizvodi te tvornice ugrađuju u autocestu Zagreb - Split, odnosno nastavak prema hrvatskom jugu.

Dopredsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević rekao je danas da su pisma s takvim zahtjevom dostavljena i ministru gospodarstva Branku Vukeliću, ministru mora, turizma, prometa i razvitka Božidaru Kalmeti te samu premijeru Ivi Sanaderu.

Dragičević kaže da se u pismu apelira da se stvore uvjeti za plasman proizvoda splitske Željezare u svim javnim radovima u Hrvatskoj, osobito u izgradnji autoceste prema Dubrovniku.

Taj se zahtjev temelji i na spoznaji da su hrvatski izvođači dobili poslove izgradnje autoceste ispred inozemnih izvođača.

Sindikalni zahtjev podupire i Radničko vijeće u tvornici, a ako Vlada podupre ugradnju betonskog željeza i armature iz Splita u nastavak izgradnje autoceste, država će sasvim sigurno izdati jamstva za daljnja ulaganja u Željezaru, rekao je Dragičević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙