FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 22. srpnja

ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iinformacije za petak, 22. srpnja.
ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za petak, 22. srpnja.

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Gospodarskog interesnog udruženja proizvođača pića Hrvatske i Udruženja za pakovanje i zaštitu okoliša bit će riječi o najavljenom pravilniku o ambalažnom otpadu Ministarstva zaštite okoliša, čija će primjena, kažu iz tih udruga, značiti poskupljenje potrošačke košarice. Donošenje takvog Pravilnika, smatraju, dovelo bi do izravnog poskupljenja ne samo svih pića već i osnovnih živežnih namirnica poput mlijeka (12,00 sati, GIUPP, Kneza Ljudevita 48/III).

ZAGREB - Nastavlja se višemjesečni trend smanjenja fizičkog obima građevinskih radova u Hrvatskoj. Tako su građevinski radovi u svibnju ove godine bili manji za 6,7 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Istodobno su građevinski radovi u razdoblju od siječnja do svibnja 2005. manji za 6,6 posto u usporedbi s radovima u razdoblju od siječnja do svibnja 2004. Tendencija smanjenja građevinskih radova započela je još u srpnju prošle godine, tako da se već jedanaesti mjesec zaradom bilježi pad fizičkog obujma građevinskih radova.

ZAGREB - Ina - Naftaplin na domaćim je naftnim poljima ostvario u prvih šest mjeseci ove godine ukupnu proizvodnju od 316,7 tisuća tona nafte, što je na razini planiranih količina, doznaje se iz Ine. Uz naftu, proizvedeno je 152,2 tisuće tona kondenzata, pa je ukupna proizvodnja kapljevine dosegla 470 tisuća tona. Stigle su i prve ovogodišnje količine nafte iz Egipta, od 44,7 tisuća tona, a zbroje li se domaće i inozemne količine nafte i kondenzata, proizvodnja Ina Naftaplinu prvih šest mjeseci iznosila je 513,7 tisuća tona. Istovremeno, proizvedeno je 913 milijuna prostornih metara plina, što je 1 posto više od plana,

ZAGREB - Europljanke i Amerikanke oprezniji su ulagači od svojih muških sunarodnjaka, pokazuje istraživanje agencije GfK - jednog od vodećih međunarodnih instituta za istraživanje tržišta. Riječ je o istraživanju ulagačkih stavova i ponašanja Europljana i Amerikanaca, koje GfK u suradnji sa Wall Street Journalom provodi dva puta godišnje. Anketiranima se postavljaju pitanja koliko su privatno investirali, kako bi investirali određenu svotu (zapadna Europa 50 tisuća eura, SAD 50 tisuća dolara, srednja i istočna Europa 25 tisuća eura) i koji oblik ulaganja bi odabrali. Gotovo 30 posto zapadnih Europljanki u istraživanju Gfk-a odgovorilo je da bi novac stavile na bankovni račun, dok samo 24 posto ispitanih muškaraca preferira taj oblik ulaganja. Nadalje, samo 10 posto ispitanih zapadnih Europljanki investiralo bi u dionice i ulagačke fondove, dok bi to učinilo 16 posto muškaraca.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙