FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanska princeza Sayako posjetila hrvatski paviljon na izložbi "EXPO 2005"

ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski paviljon na Svjetskojizložbi "EXPO 2005" u Aichiju u Japanu posjetila je japanska princezaSayako, pri čemu je privukla veliku pažnju japanskih medija imnogobrojnih posjetitelja izložbe, kao što je i uobičajeno kad sečlanovi carske obitelji pojavljuju u javnosti.
ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski paviljon na Svjetskoj izložbi "EXPO 2005" u Aichiju u Japanu posjetila je japanska princeza Sayako, pri čemu je privukla veliku pažnju japanskih medija i mnogobrojnih posjetitelja izložbe, kao što je i uobičajeno kad se članovi carske obitelji pojavljuju u javnosti.

Za posjeta koji je trajao dvadesetak minuta princeza je s velikim zanimanjem razgledala paviljon, te pogledala film "Nad Hrvatskom", stoji u današnjem priopćenju predstavništva Hrvatskog paviljona na ovogodišnjem EXPO-u.

Tom se prigodom princeza prisjetila svog boravka u Hrvatskoj u listopadu 2002. godine, kada je posjetila Zagreb, Plitvička jezera i Dubrovnik. Neposredno nakon njezinog posjeta našoj zemlji, Hrvatska Vlada je donijela odluku o hrvatskom sudjelovanju RH na EXPO-u u Aichiju.

Princezu Sayako, najstariju kći japanskog cara Akihita, pred Hrvatskim paviljonom dočekali su i pozdravili nacionalni povjerenik RH za EXPO 2005 Ivica Maričić i direktor Hrvatskog paviljona Zvonko Matišić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙