FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski paviljon na EXPO-u posjetilo pola milijuna ljudi

ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski paviljon na Svjetskojizložbi EXPO u Japanu 18. srpnja posjetio je petstotisućitiposjetitelj od njezina otvaranja 25. ožujka ove godine, priopćio jedanas zagrebački Ured Croatia Expo 2005.
ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski paviljon na Svjetskoj izložbi EXPO u Japanu 18. srpnja posjetio je petstotisućiti posjetitelj od njezina otvaranja 25. ožujka ove godine, priopćio je danas zagrebački Ured Croatia Expo 2005.

Na maloj svečanosti direktor Hrvatskog paviljona Zvonko Matišić uručio je iznenađenoj posjetiteljici prigodan poklon.

Matišić je izrazio zadovoljstvo posjećenošću hrvatskog paviljona te izjavio da se očekuje kako će broj posjetitelja do zatvaranja izložbe 25. rujna premašiti 800 tisuća, što je izuzetan broj s obzirom na veličinu paviljona i njegov ograničeni kapacitet.

Tema ovogodišnje svjetske izložbe EXPO je "Mudrost prirode", a Hrvatska se predstavlja pod sloganom "Kap vode - zrno soli" koji pokazuje prepoznatljivu specifičnost njezina krajolika i povijesti - solana.

Hrvatski paviljon razdijeljen je u dvije etaže i pet prostorno-scenskih cjelina: U moru, Iz mora, Pod suncem, Nad Hrvatskom i Hvala. Poštujući japanski običaj darivanja posjetiteljima će se ponuditi zrno soli kao zrno mudrosti i posebno oblikovana bočica morske vode s natpisom "Kap mora - zrno soli, Hrvatska".

Iz japanske Asocijacije za EXPO su objavili da je ukupan broj posjetitelja već premašio 11,5 milijuna. Očekuje se da će Svjetsku izložbu EXPO ukupno posjetiti 15 milijuna posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙