FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

OSIJEK - Hrvatska udruga sindikata (HUS) zatražila je danas u Osijeku hitnu javnu raspravu i donošenje strategije gospodarskog razvoja zemlje, te izgradnju uređenog eko-socijalnog tržišnog gospodarstva, umjesto, kako je ocijenila, trgovačko-špekulantske ekonomije. Predsjednik HUS-a Ozren Matiješević ustvrdio je na konferenciji za novinare kako je ukupan javni dug Hrvatske 115 milijardi kuna, od čega unutarnji dug čini 58,3 milijarde kuna, a da unatoč teškom stanju u gospodarstvu, ne postoji koncepcija i strategija gospodarskog razvitka što je, kako drži, dovelo do političkog i ekonomskog voluntarizma. Pozvao je na organiziranje široke javne rasprave o cjelini mirovinskog sustava te ukidanje povlaštenih mirovina i povlaštenih uvjeta za stjecanje mirovina.

ZAGREB - Zaštitarska tvrtka Sokol Marić potpisala je danas s Republičkim sindikatom radnika Hrvatske prvi Kolektivni ugovor za zaštitarsku djelatnost u Hrvatskoj. Ugovorom se reguliraju radna i materijalna prava više od 2.000 zaposlenih u Sokol Mariću, a potpisnici su istaknuli kako to predstavlja početak sređivanja stanja u hrvatskom zaštitarstvu, gdje vlada popriličan nered. Kolektivnim ugovorom je u Sokol Mariću zajamčena najniža osnovna plaća od 2.900 kuna za čuvarske poslove, te 3.400 kuna za zaštitarske poslove.

ZAGREB - Hrvatski paviljon na Svjetskoj izložbi EXPO u Japanu 18. srpnja posjetio je petstotisućiti posjetitelj od njezina otvaranja 25. ožujka ove godine, priopćio je danas zagrebački Ured Croatia Expo 2005. Na maloj svečanosti direktor Hrvatskog paviljona Zvonko Matišić uručio je iznenađenoj posjetiteljici prigodan poklon. Matišić je izrazio zadovoljstvo posjećenošću hrvatskog paviljona te izjavio da se očekuje kako će broj posjetitelja do zatvaranja izložbe 25. rujna premašiti 800 tisuća, što je izuzetan broj s obzirom na veličinu paviljona i njegov ograničeni kapacitet. Tema ovogodišnje svjetske izložbe EXPO je "Mudrost prirode", a Hrvatska se predstavlja pod sloganom "Kap vode - zrno soli".

ZAGREB - U Hrvatskoj su u 2004. prodana 333 stana na kojima je postojalo stanarsko pravo, po prosječnoj cijeni od oko 932 kune po četvornom metru, što znači da stan od prosječnih 58 kvadrata svoje vlasnike stoji, u prosjeku, tek nešto malo više od 54 tisuće kuna, podaci su koje je objavio Državni zavod za statistiku. Najviše je stanova prodano u Zagrebu, njih 97, u Pločama 43, Splitu 36, Rijeci 29, Osijeku 28.

DUGA RESA - Iskrenje prilikom rezanja metalne konstrukcije pogonskih strojeva aparatom za plinsko rezanje, uzrok je požara koji je jučer izbio u jednom od tvorničkih pogona Pamučne industrije "Duga Resa", priopćila je danas Policijska uprava karlovačka. Materijalna šteta smatra se malom, jer je krovište bilo derutno i predviđeno za rušenje, piše u policijskom priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙