FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisak: u prvih šest mjeseci promet veći 14 posto

ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Nacionalni distributer imaloprodajni lanac kioska Tisak dd u prvih je šest ovogodišnjihmjeseci ostvario ukupan promet od 1,33 milijarde kuna, što je u odnosuna isto lanjsko razdoblje povećanje od 14 posto.
ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Nacionalni distributer i maloprodajni lanac kioska Tisak dd u prvih je šest ovogodišnjih mjeseci ostvario ukupan promet od 1,33 milijarde kuna, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje povećanje od 14 posto.

Promet u maloprodaji iznosio je 716,1 milijuna kuna, što je rast od 4 posto, dok je promet u veleprodaji povećan 587,4 milijuna kuna i bilježi rast od 26 posto u odnosu na prvo polugodište lani. Rastu su u najvećoj mjeri doprinijeli rast prometa specijalnih projekata izdavača te duhana i duhanskih prerađevina, kao i rast prometa vrijednosnica, objavljeno je iz Tiska.

Ukupna dobit tvrtke za prvih šest mjeseci ove godine iznosi 23,5 milijuna kuna, pri čemu se 16 milijuna kuna odnosi na dobit iz poslovanja, na koju je utjecalo i racionalno smanjenje troškova, bolje upravljanje likvidnošću kao i bolji uvjeti nabave. Dobit od izvanrednih aktivnosti iznosila je 8,2 milijuna kuna.

Iz Tiska podsjećaju da je iz vremena stečaja tvrtki ostalo je još 202,9 milijuna kuna vjerovničkih potraživanja od kojih je dio Tisak d.d. priznao, dok se za ostale vode sudski procesi.

U dosadašnjem dijelu godine Tisak je obnovio vozni park s novih 100 transportnih vozila i nastavio proces obnove informatičke infrastrukture, kao i prvi korak reorganizacije s ciljem poboljšanja operativnosti upravljanja. Nova cjelovita organizacija s fokusom na dvije poslovne cjeline - maloprodaju i veleprodaju, kao preduvjet implementacije razvojne strategije je u pripremi, navode iz Tiska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙