FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međimurska banka povećala dobit za 25 posto

ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Međimurska banka iz Čakovca, koja jeu većinskom vlasništvu Privredne banke Zagreb, ostvarila je u prvojpolovici ove godine 25 posto veću neto dobit nego u istom razdobljuprošle godine, i to u iznosu od 17,44 milijuna kuna ili 54,71 kunu podionici, pokazuje financijsko izvješće te banke, koje prenosiZagrebačka burza.
ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Međimurska banka iz Čakovca, koja je u većinskom vlasništvu Privredne banke Zagreb, ostvarila je u prvoj polovici ove godine 25 posto veću neto dobit nego u istom razdoblju prošle godine, i to u iznosu od 17,44 milijuna kuna ili 54,71 kunu po dionici, pokazuje financijsko izvješće te banke, koje prenosi Zagrebačka burza.

Ostvareni kamatni prihodi u prvih šest mjeseci ove godine bili su veći za 7,6 posto u odnosu na isti period protekle godine te su iznosili 65,03 milijuna kuna.

U strukturi kamatnih prihoda najveći udio pripada kamatnim prihodima od stanovništva - 61 posto ili 39,9 milijuna kuna, što je za 12 posto više nego lani.

Istodobno su troškovi od kamata povećani za 9 posto, tako da je neto kamatni prihod Međimurske banke u odnosu na prvu polovicu 2003. godine porastao za 6,8 posto, na 38,3 milijuna.

Prihodi Međimurske banke od naknada u prvom polugodištu ove godine povećani su za 5 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, i to na 14,07 milijuna kuna, najvećim dijelom od naknada po platnom prometu i kartičnom poslovanju.

Operativni troškovi te banke su istodobno bili manji za 10 posto te su iznosili 28,5 milijuna kuna

U prvom polugodištu ove godine Međimurska banka bilježi i povećanje aktive, i to za 3,67 posto u odnosu na početak ove godine, da bi na kraju lipnja iznosila 2,14 milijardi kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙