FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neto dobit Centar banke u prvom polugodištu 3,01 milijun kuna

ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Zagrebačka Centar banka, u većinskomvlasništvu Heruca, ostvarila je u prvih šest mjeseci ove godine netodobit u iznosu od 3,01 milijuna kuna, što je neznatno više u odnosu na3 milijuna kuna dobiti iz prvog polugodišta prošle godine, dok zaradapo dionici iznosi 13,60 kuna ili 1 posto više.
ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Zagrebačka Centar banka, u većinskom vlasništvu Heruca, ostvarila je u prvih šest mjeseci ove godine neto dobit u iznosu od 3,01 milijuna kuna, što je neznatno više u odnosu na 3 milijuna kuna dobiti iz prvog polugodišta prošle godine, dok zarada po dionici iznosi 13,60 kuna ili 1 posto više.

Prema podacima iz financijskog izvješća, koje danas prenosi Zagrebačka burza, prihodi Centar banke od kamata u tom su razdoblju povećani za 24,5 posto, na 25,6 milijuna kuna. Od toga se više od polovice, odnosno gotovo 14 milijuna kuna odnosi na prihode od kamata od poduzeća, koji su u odnosu na isto vrijeme lani smanjeni za oko 1 posto.

Neto prihodi od kamata su na kraju lipnja iznosili 14,7 milijuna kuna, što je za 14 posto više nego na kraju prvih šest mjeseci prošle godine.

Ipak, kako se navodi u pojašnjenju Uprave, najbrži rast ostvaren je kod prihoda od provizija i naknada koje su povećane za 31 posto, na 8,68 milijuna kuna. Kako su troškovi naknada rasli sporije (za 9 posto), neto prihod od naknada povećan je za 42 posto, na 6,2 milijuna kuna, dok su ostali nekamatni prihodi porasli 36 posto.

U istom razdoblju, troškovi poslovanja rasli su sporije od ukupnog prihoda i bilježe rast od 16 posto, na 16,7 milijuna kuna, čime je smanjen njihov udio u ukupnom prihodu, odnosno povećana efikasnost poslovanja, navodi se u pojašnjenju Uprave.

Pritom je u odnosu na isto razdoblje lani došlo je do promjene u strukturi troškova, pa je tako udio troškova osoblja smanjen sa 38 na 36 posto, dok je udio administrativnih troškova pao sa 25 na 21 posto, kažu u Centar banci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙