FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor o odgodi otplate kredita seljacima oštećenima u nevremenu

BJELOVAR, 11. srpnja 2005. (Hina) - Kako bi pomogli poljoprivrednicimakoji su pretrpjeli štete od olujnog nevremena, bjelovarsko-bilogorskižupan i predsjednik Uprave Erste & Steiermarkische Bank potpisali sudanas ugovor kojim se se stradalim seljacima, korisnicima županijskogkredita, omogućuje bez naknade odgoda otplate kredita.
BJELOVAR, 11. srpnja 2005. (Hina) - Kako bi pomogli poljoprivrednicima koji su pretrpjeli štete od olujnog nevremena, bjelovarsko-bilogorski župan i predsjednik Uprave Erste & Steiermarkische Bank potpisali su danas ugovor kojim se se stradalim seljacima, korisnicima županijskog kredita, omogućuje bez naknade odgoda otplate kredita.

Prema ugovoru, koji su potpisali župan Damir Bajs i predsjednik Uprave banke Petar Radaković, odgoda kratkoročnih poljoprivrednih kredita je za šest mjeseci, a dugoročnih kredita za godinu. Troškove će kamata za to vrijeme platiti županija.

Županija će banci dostaviti popis stradalih poljoprivrednika korisnika kredita, a klijenti te banke s pozitivnim poslovanjem moći će ostvariti i do 30 posto veće minuse na tekućim računima.

Erste & Steiermarkische banka darovala je županiji ček od 100 tisuća kuna za pomoć stradalim poljoprivrednicima, a osnovan je i Fond za pomoć poljoprivrednicima sa žiro računom u toj banci.

Trenutačno županijski poljoprivredni kredit te banke koristi oko 900 seljaka.

Na potpisivanju ugovora bili su i načelnici općina koje je pogodilo nevrijeme i požalili se na nedjelotvornost protugradne obrane i nedostatak raketa.

I župan Bajs je izrazio nezadovoljstvo neučinkovitošću protugradne obrane te je od Državnog hidrometeorološkog zavoda zatražio hitnu nabavu protugradnih raketa, jer se, ustvrdio je, pokazalo da su najveće štete upravo tamo gdje rakete nisu ispucane.

Bajs je rekao da je u posljednjih mjesec dana olujno nevrijeme poharalo četiri petine te županije te da se šteta još procjenjuje, ali će biti veća od 60 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙