FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovačka banka: neto dobit udvostručena

ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Karlovačka banka ostvarila je u prvompolugodištu ove godine neto dobit u iznosu od 7,6 milijuna kuna,odnosno 92 posto veću dobit u usporedbi s istim razdobljem prošlegodine, što je ponajprije rezultat smanjenja rizičnosti plasmana,povećanja izvanrednih i ostalih nekamatnih prihoda te većih netoprihoda od naknada, a usprkos padu kamatnih prihoda, stoji ufinancijskom izvješću te banke, koje prenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Karlovačka banka ostvarila je u prvom polugodištu ove godine neto dobit u iznosu od 7,6 milijuna kuna, odnosno 92 posto veću dobit u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, što je ponajprije rezultat smanjenja rizičnosti plasmana, povećanja izvanrednih i ostalih nekamatnih prihoda te većih neto prihoda od naknada, a usprkos padu kamatnih prihoda, stoji u financijskom izvješću te banke, koje prenosi Zagrebačka burza.

Kamatni prihodi Karlovačke banke tako su u prvom polugodištu ove godine iznosili 33,85 milijuna kuna i bili su za 8,5 posto manji nego u isto vrijeme lani, pri čemu su prihodi od kamata od građana smanjeni za 0,7 posto, na 13,88 milijuna kuna, a od poduzeća za 8,2 posto, na 8,6 milijuna kuna.

Uz povećanje rashoda po osnovi kamata za 6 posto, neto kamatni prihod Karlovačke banke u tom je razdoblju smanjen za 15,8 posto, na 20,75 milijuna kuna.

Istodobno, prihodi od provizija i naknada bilježe povećanje za 7 posto, na 11,3 milijuna kuna, dok su ostali prihodi porasli s prošlogodišnjih 2,4 milijuna kuna, na više od 5,4 milijuna kuna, koliko su iznosili na kraju lipnja ove godine.

Također, Karlovačka je banka u tom razdoblju zabilježila i udvostručenje neto dobiti od ulaganja u vrijednosne papire, koja je na kraju polugodišta iznosila 4,26 milijuna kuna.

Operativni troškovi te banke u prvom su ovogodišnjem polugodištu iznosili 25,3 milijuna kuna ili 18,4 posto viši nego u istom razdoblju prošle godine.

U Karlovačkoj banci pojašnjavaju kako troškovi zaposlenika čine 56 posto ukupnih administrativnih troškova te iako su gotovo identični planu, ujedno su i za 12 posto veći od prošlogodišnjih, i to zbog većeg broja zaposlenih.

Istodobno, amortizacija je povećana za 53 posto, zbog promjene i povećanja stopa amortizacije dugotrajne imovine, a veće odstupanje od plana i istog perioda prošle godine iskazuju još i troškovi usluga i to uglavnom intelektualne usluge.

Karlovačka je banka prvo polugodište završila s aktivom vrijednom 1,06 milijardi kuna, što je za 13,5 posto manje u odnosu na kraj prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙