FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erdut: spomen-obilježje poginulim braniteljima i civilima

ERDUT,31. srpnja(Hina) - Otkrivanjem spomen-obilježja poginulimhrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata mještaniErduta prisjetili su se danas ratnih stradanja i progonstva 1.kolovoza 1991. godine.
ERDUT,31. srpnja(Hina) - Otkrivanjem spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata mještani Erduta prisjetili su se danas ratnih stradanja i progonstva 1. kolovoza 1991. godine.

U velikosrpskoj agresiji poginula su šestorica hrvatskih branitelja i ubijeno je 29 civila iz toga mjesta, a većina ih je ekshumirana iz masovnih grobnica.

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo rekao je kako ni 14 godina nakon tih tragičnih događaja počinitelji zločina nad braniteljima i mještanima Erduta još nisu kažnjeni. Istaknuo je kako pravna država treba omogućiti da oni koji su odgovorni za ta nedjela za njih i odgovaraju.

"Često se u medijima spominju grad-slučaj i županija-slučaj, a ovo je slučaj gdje počinitelji zločina ni nakon 14 godina nisu odgovarali i žalosno je da pravna država do danas to nije istražila", rekao je Bubalo.

Pred otkrivenim spomen-obilježjem, među ostalima, vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji poginulih branitelja i civila, izaslanstva Osječko-baranjske županije, grada Osijeka i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Spomenik je blagoslovio aljmaški župnik Ante Markić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙