FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: "Rekao sam marksisti, a ne nacisti!"

ZAGREB, 31. srpnja 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik MilanBandić zanijekao je da je - obilazeći zagrebačke ulice na kojima seizvode radovi - izjavio da "rad oslobađa" te da "nacisti nisu biliskroz blesavi", kako je to danas objavio riječki Novi list.
ZAGREB, 31. srpnja 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zanijekao je da je - obilazeći zagrebačke ulice na kojima se izvode radovi - izjavio da "rad oslobađa" te da "nacisti nisu bili skroz blesavi", kako je to danas objavio riječki Novi list.

"S indignacijom odbacujem monstruozne konstrukcije, objede i laži - rekao sam 'nisu marksisti bili blesavi ljudi', pa makar me optužili da širim marksističku ideologiju", izjavio je Bandić na konferenciji za novinare.

Najavio je da će zbog tog teksta zadovoljštinu zatražiti na sudu. Sav novac koji dobije, a vjeruje, kaže, da će ga dobiti, uplatit će u Wiesenthalov fond za pronalaženje nacista.

"Očekujem od štovanoga Novog lista da objavi javni demanti i da se ispriča, no neovisno o tome, zadovoljštinu ću zatražiti na sudu", istaknuo je Bandić.

Činjenicu da je Novi list već danas komentirao 'neprovjereni' tekst popratio je riječima da to nalikuje na Višinskoga.

Bez odgovora je ostavio ponovljeno novinarsko pitanje je li mu taj komentar (u kojemu komentator piše da je 'Možda Bandić ustvari htio citirati Marxa') dao ideju da ustvrdi kako je umjesto nacisti upotrijebio riječ marksisti.

No, odbio je tvrdnje da se izvlači.

"Nisam lagao, niti bježao", uzvratio je novinaru koji je ustvrdio kako je i prvi put, kad je vozio pod utjecajem alkohola, uhvaćen u laži.

"Platio sam cijenu tog slučaja", rekao je Bandić.

Zagrebački je gradonačelnik također je odbio prozivke da je seksist. "Nisam seksist. Ispričavam se ako sam nekoga uvrijedio tom izjavom, danom u neformalnom razgovoru", uzvratio je Bandić novinaru koji ga je podsjetio da je sjednice Poglavarstva zatvorio za javnost uz obrazloženje da pogled na novinarke dekoncentrira njegove članove.

Postavljanje plakata na ulazu i izlazu u grad s izrazom dobrodošlice i željama za sretan put objasnio je praksom europskih gradonačelnika. Najavio je da će se njihova cijena znati ovih dana, da gradu i gradonačelniku nitko ništa ne daruje, niti bi on na to pristao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙