FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 30. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 30. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

TOKIO - Jedan Japanac kojem su fetiš predstavljale naočale i kontaktne leće uhićen je sa 154 pari naočala i leća koje je ukrao koristeći se silom, pišu japanske novine. Građevinski radnik Toru Nagasawa (29) uhićen je kada je ispred jedne zgrade upitao muškarca za smjer. Nakon toga ga je udario u lice kazavši da mu nije odgovorio pristojno. Poslije toga, tvrdi policija, Nagasawa je slijedio žrtvu do stana, a onda ju je prisilio da skine kontaktne leće. "Nosiš li leće? Stavi ih u moje oči", navodno je Nagasawa rekao 31-godišnjoj žrtvi, piše tokijski list "Shimbun". Nakon što je uhićen, policija je u Nagasawinom stanu pronašla 125 pari naočala i 30 pari kontaktnih leća. Sve ih je čuvao u plastičnim vrećicama.

WASHINGTON - Planet veličine jednog i pol Plutona otkrio je u Sunčevoj orbiti, 14,5 milijardi kilometara dalje od Sunca astronom Mike Brown s Kalifornijskog Instituta za tehnologiju u Pasadeni, objavila je NASA. Novi planet poznat kao 2003ub313, identificiran je kao najdalji predmet ikada otkriven u Sunčevoj orbiti i može se smatrati desetim planetom, kazao je Mike Brown. "Sto posto smo sigurni da je ovo prvi predmet veći od Plutona ikada otkriven u našem Sunčevom sustavu", dodao je Brown kazavši da je novi planet 97 puta dalje do Sunca nego Zemlja i da je treći najsjajniji u Kuiperovom pojasu. Novi planet obiđe Sunce svakih 560 godina.

KOPENHAGEN - Dva su danska policajca mislila da održavaju red i mir kada su pokušali prekinuti uličnu tučnjavu, ali su se osramotili kada su shvatili da su prekinuli snimanje filmske scene. Policajci nisu primjetili filmsku ekipu kada su pohrlili rastaviti glumce koji su snimali scenu tučnjave za jedan švedski film. Redatelj filma je dobio dopuštenje od gradskih vlasti za snimanje u Helsingoeru, sjeverno od Kopenhagena, ali je to odgođeno za jedan dan zbog kiše, piše list "Politiken". No, nisu svi policajci bilo obaviješteni o promjeni. Helsingoer je najpoznatiji po tome što se tamo nalazi dvorac Kronborg gdje je William Shakespeare smjestio radnju "Hamleta".

SAN JOSE - Analitičar u Microsoftu zaradio je ovogodišnju nagradu za najlošije pisanje usporedivši milovanje ženskih grudi s popravljanjem karburatora. "I dok je buljio u njezine pozamašne grudi, sanjario je o dvostrukom Strombergovom karburatoru u svom starom modelu Triumpha, visoko funkcionalnom, a opet dopadljivo oblikovanom, kako se uzdiže na vrhu dovodne cijevi, kako željno i molećivo iščekuje da iskusne ruke male čvoraste kapice na mlaznicama pregledaju i podese kao što je i opisano u sedmom poglavlju automehaničarskog priručnika", napisao je Dan McKay i tim opisom osvojio tradicionalnu godišnju nagradu Bulwer-Lytton što je za najgoru uvodnu rečenicu u stvarnom ili izmišljenom književnom djelu koju već 23 godine dodjeljuje sveučilište u kalifornijskom San Joseu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙